Un număr de 19 lungmetraje semnate de Pedro Almódovar sunt disponibile pe iTunes, între acestea aflându-se ”Matador”, ”Todo sobre mi madre” şi ”Volver”, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sony Pictures Home Entertainment a lansat marţi ”Colecţia Completă Pedro Almódovar/ The Complete Pedro Almódovar Collection” pe platforma de streaming iTunes.

Nouă dintre filmele regizorului spaniol sunt disponibile în variantă high definition pentru prima dată în Statele Unite. Două dintre filmele lui Almódovar, “Pepi, Luci, Bom” (1980) şi “Laberinto de pasiones” (1982) debutează, astfel, în SUA.

Filmele incluse în colecţie sunt: ”Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón”, “Laberinto de pasiones”, ”Entre tinieblas”, ”¿Qué he hecho yo para merecer esto?”, ”Matador”, ”La ley del deseo”, ”Mujeres al borde de un ataque de nervios”, ”Átame!”, ”Tacones lejanos”, ”Kika”, ”La flor de mi secreto”, ”Carne trémula”, ”Todo sobre mi madre”, ”Hable con ella”, ”La mala educación”, “Volver”, ”Los abrazos rotos”, ”La piel que habito” şi ”Los amantes pasajeros”. 

Lansarea a coincis cu retrospectiva carierei cineastului realizată de Muzeul de Artă Modernă din New York, care a debutat marţi cu proiecţia filmului ”Julieta”, lansat anul acesta.

Pedro Almodóvar s-a născut pe 25 septembrie 1949, la Calzada de Calatrava, în Spania. La sfârşitul anilor 1960, s-a mutat la Madrid. A lucrat timp de 12 ani ca asistent administrativ la Compania Naţională de Telefoane şi a debutat în activitatea cinematografică cu mai multe scurtmetraje.

În 2000, filmul ”Totul despre mama mea/ Todo sobre mi madre” al lui Pedro Almodóvar a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină”. Pelicula sa ”Femei în pragul unei crize de nervi/ Mujeres al borde de un ataque de nervios” a primit o nominalizare la aceeaşi categorie pentru gala premiilor din 1989.

Pedro Almodóvar a câştigat, în 2003, un premiu Oscar la categoria ”cel mai bun scenariu” pentru ”Vorbeşte cu ea/ Hable con ella”, film pentru care a fost nominalizat şi la categoria ”cel mai bun regizor”.

Palamaresul lui Pedro Almodovar cuprinde, între altele, un Glob de Aur, patru trofee BAFTA, patru premii César şi tot atâtea trofee primite la Festivalul de Film de la Cannes, trei premii Goya şi un premiu Teddy, la Festivalul de Film de la Berlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.