Un exemplar foarte rar din revista de benzi desenate în care a debutat Superman a fost vândut cu suma de 956.000 de dolari, la o licitaţie organizată joi de casa Heritage Auctions, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acel exemplar, Action Comics No 1, costa doar 10 cenţi americani atunci când a fost pus în vânzare, în anul 1938.

Superman - Action Comics No 1 (Foto: wikipedia.org)
Superman - Action Comics No 1 (Foto: wikipedia.org)

Copia vândută de casa Heritage Auctions din Dallas este una dintre cele 100 de exemplare originale care au supravieţuit până în zilele noastre. Starea de conservare a acestui exemplar a primit un scor de 5,5 puncte (dintr-un maxim de 10).

Recordul mondial de preţ pentru o revistă de benzi desenate este deţinut de un exemplar din acelaşi tiraj, aflat într-o stare de conservare mult mai bună - scor 9 din 10 -, a fost vândut în 2014 cu 3,2 milioane de dolari.

Reprezentanţii casei de licitaţii Heritage Auctions au precizat că exemplarul vândut joi provine din colecţia unui admirator al benzilor desenate de pe coasta de est americană, care a cumpărat revista la începutul anilor 1990 cu suma de 26.000 de dolari.

După ce a apărut în revista Action Comics No 1, Superman a devenit foarte repede un supererou celebru şi, începând din 1939, are propria revistă care îi este dedicată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.