Un lungmetraj inspirat de muzica lui Prince va fi realizat de Universal Pictures, care a cumpărat drepturile pentru mai multe piese ale artistului pe care le va folosi pentru dezvoltarea poveştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul nu va fi unui biografic, au declarat surse pentru Variety, ci o poveste originală ce va avea la bază piese clasice ale lui Prince. Reprezentanţii studiourilor au început deja întâlnirile cu potenţiali scenarişti şi producători, iar ei speră că lungmetrajul va avea succesul filmului „Mamma Mia”.

Producător executiv va fi Troy Carter, de la Atom Factory, consilier al administratorilor averii lui Prince, alături de Jody Gerson, preşedinte şi CEO al Universal Music Publishing Group, care deţine drepturile asupra catalogului muzical al artistului.

Albumele lui Prince au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. El a câştigat 8 premii Grammy, 6 premii American Music, un Glob de Aur şi un Oscar, pentru muzica filmului „Purple Rain” (1984). În 2004, Prince a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

Artistul a murit în 2016, la vârsta de 57 de ani.

Pe lângă „Mamma Mia”, Universal Pictures a lansat musicaluri de succes ca „Pitch Perfect” şi „Les Miserables”, iar în prezent sunt pregătite „Last Christmas”, care are la bază muzica lui George Michael, şi „Cats”, inspirat de musicalul omonim de pe Broadway.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.