Timberline Lodge, un hotel din statul american Oregon care a fost folosit în timpul filmărilor de exterior de la ”Strălucirea/ The Shining”, versiunea cinematografică din 1980 a cărţii omonime scrise de Stephen King, va găzdui un festival de film - The Overlook Film Festival - în aprilie 2017, informează nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea din acel film, un clasic al genului thriller-horror, regizat de Stanley Kubrick, se petrece în reşedinţa fictivă Overlook, pe care personajul Jack Torrance, interpretat de Jack Nicholson, s-a angajat să o îngrijească în timpul iernii, în afara sezonului turistic.

Timberline Lodge, aflat în Oregon, pe coasta de vest a Statelor Unite, a reprezentat decorul exterior pentru scenele care arătau faţada hotelului Overlook din ”The Shining” şi, de atunci, a devenit sinonim cu filmul. Filmările de interior au fost realizate în realitate într-un platou special amenajat al studioului Elstree, aflat în Borehamwood.

Spectaculosul hotel din Oregon va găzdui Overlook Film Festival timp de patru zile, începând din 27 aprilie 2017. 

Organizatorii Michael Lerman şi Landon Zakheim au adăugat o tematică horror festivalului lor şi plănuiesc să ofere participanţilor ”evenimente experimentale, opere noi din domeniul filmului horror avangardiste şi clasice, dar şi activităţi interactive”.

Din consiliul consultativ al Festivalului de Film Overlook fac parte actorul Elijah Wood, regizorul Joe Dante şi cineastul Leigh Whannell, regizorul filmului ”Insidious: Chapter 3”.

Potrivit cinemagia.ro, filmul ”The Shining” spune povestea lui Jack Torrance (Jack Nicholson), un alcoolic care dorind să se lase de băutură, îi ia cu sine pe soţia sa Wendy (Shelley Duvall) şi pe fiul lor Danny (Danny Lloyd) în hotelul Overlook, o clădire luxoasă din Munţii Stâncoşi de care a fost angajat să aibă grijă în afara sezonului turistic.

Pe măsură ce săptămânile trec, fiecare membru al familiei suferă episoade de halucinaţii terifiante. Danny, înzestrat cu puteri psihice deosebite, este primul care îşi dă seama că hotelul a fost scena unor crime sângeroase cu mulţi ani înainte. Apoi, Jack începe să se afunde tot mai adânc în nebunie. Deşi nu-şi recunoaşte crizele, cu fiecare halucinaţie, comportamentul devine din ce în ce mai instabil, mai violent şi mai brutal. Derutată de atitudinea interiorizată a lui Danny şi de purtarea iraţionala a lui Jack, Wendy este ultima care rezistă. În final ea devine dureros de conştientă de pericolul care îl ameninţă şi, în ciuda spaimei sale isterice, reuşeşte să supravieţuiască împreună cu copilul. 

Filmul ”The Shining” a generat încasări de peste 44,3 milioane de dolari în Statele Unite şi a cimentat statutul de star al lui Jack Nicholson la Hollywood.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.