Un fragment de 40 de minute din filmul ”Jesus VR – The Story of Christ”, considerat primul lungmetraj de realitate virtuală, ce prezintă viaţa lui Iisus Hristos, va fi proiectat la cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de film de la Veneţia, informează publicaţia americană The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectatorii de la Veneţia vor avea ocazia de a ”vedea” povestea vieţii lui Iisus Hristos într-un fel cu totul revoluţionar. Acest film, produs de Autumn VR şi VRWERX, are o durată totală de 90 de minute.

Deşi şi alte filme au încercat în ultimele luni să obţină titlul de ”primul lungmetraj de realitate virtuală din lume”, pelicula ”Jesus VR – The Story of Christ” este primul lungmetraj VR (Virtual Reality) realizat cu un buget considerabil, care beneficiază de o strategie de distribuţie şi care va fi proiectat la un festival cinematografic major. Veneţia a fost întotdeauna un centru important care a sprijinit noile tehnologii, depăşind din acest punct de vedere celelalte festivaluri europene importante.

Lungmetrajul va putea fi vizionat de toţi spectatorii acreditaţi la Veneţia, în perioada 1-4 septembrie, în noul cinematograf VR din oraşul italian, la al doilea etaj al cazinoului din Veneţia, care este echipat cu 50 de scaune înzestrate cu căşti VR, ce pot pivota la 360 de grade.

Turnat în întregime în Matera, în Italia, cu tehnologia 4K, la 360 de grade, filmul ”Jesus VR - The Story of Christ” aduce spectatorul cu aproximativ 2.000 de ani în urmă, pentru a spune povestea lui Iisus Hristos, de la naştere şi până la reînvierea sa. 

Cu o echipă de filmare de peste 100 de tehnicieni şi cu o distribuţie ce a inclus câteva sute de actori de figuraţie, ”Jesus VR - The Story of Christ” este considerat unul dintre cele mai ambiţioase lungmetraje de realitate virtuale produse vreodată. Dacă va avea succes, acest film va netezi calea producătorilor care doresc să realizeze şi să distribuie filme turnate cu programe VR.

De asemenea, pelicula va fi lansată în preajma Crăciunului pe toate platformele majore de realitate virtuală, inclusiv Google Cardboard, Samsung Gear, Oculus Rift, PlayStation VR şi HTC Vive.

Festivalul de Film de la Veneţia, ajuns la a 73-a ediţie, va avea loc în perioada 31 august - 10 septembrie.

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va include în selecţia sa oficială numeroase drame în limba engleză, cu mulţti actori celebri în distribuţie şi regizate de celebrităţi precum Mel Gibson, Tom Ford, Pablo Larrain, Antoine Fuqua şi Damian Chazelle, dar şi cele mai noi filme ale unor regizori de renume, precum Emir Kusturica, Terrence Malik, Francois Ozon şi Wim Wenders

Proiectul "Nu mă atinge-mă/ Touch me not” (România-Franţa-Bulgaria) al Adinei Pintilie participă în programul Venice Production Bridge, din cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, în perioada 1 - 5 septembrie.

Actorul francez Jean-Paul Belmondo, devenit celebru cu rolul din filmul ”Cu sufletul la gură/ A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard, şi regizorul Jerzy Skolimowski, un pionier al Noului Val din cinematografia poloneză, vor primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la ediţia de anul acesta a festivalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.