Un film realizat de poliţia din Liverpool în 1958 ar putea fi captat primele imagini cu John Lennon şi Paul McCartney, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În filmare, alături de cei doi, se află, aparent, şi fratele lui Paul McCartney, Michael, care a dat mai multe detalii ziarului britanic Echo.

”Cu siguranţă suntem noi”, a spus Michael McCartney. ”Era un mare eveniment în Liverpool şi asta obişnuiam să facem în fiecare vară - luam scaune, ne urcam pe acoperiş şi urmăream de acolo, gratis, show-ul. Sunt toate şansele ca John să fi fost acolo în acel an. Absolut. Prietenul lui, Pete Shotton, era cadet. Este fascinant şi de necrezut”, a declarat McCartney, surprins de descoperire.

Filmarea a fost descoperită de Peter Hodgson, care a publicat un anunţ pe Facebook: ”Am o filmare din 1958. Sunt văzuţi stând pe acoperiş, urmărind defilarea anuală a cailor şi câinilor poliţiei”.

Hodgson a declarat pentru Echo: ”Îmi place să urmăresc pe YouTube filme vechi despre Liverpool şi am făcut legătura cu Forthlin Road când am văzut filmarea poliţiei de pe Mather Avenue. Apoi m-am gândit care era casa familiei McCartney şi mi-am spus «bingo!». Aproape am căzut de pe scaun când am văzut. M-am consultat cu doi experţi locali, ghidul Jackie Spencer şi istoricul Mark Ashworth, apoi am găsit informaţia pe site-ul poliţiei din Merseyside, unde era confirmat anul 1958”.

Filmul are o durată de 41 de minute şi este publicat pe platforma YouTube. Cadrul în care se spune că apar John Lennon şi Paul McCartney pe un acoperiş, la adresa 20 Forthlin Road, se află la minutul 34:33.

Referire la faptul că fraţii McCartney urmăreau antrenamentele poliţiei au apărut şi în cartea ”Paul McCartney - Many Years From Now” a lui Barry Miles. ”Fratele lui Paul, Michael, avea dormitorul cu vedere în spatele casei. Lângă camera lui se afla baia. Asta era un mare lux; până atunci, casele, deşi erau construite înainte de război, aveau toaleta în afara casei. Spatele casei (20 Forthlin Road) avea vedere la terenurile Police Training College (...) Paul şi fratele lui îi urmăreau antrenând caii”.

”Obişnuiam să stăm pe atelierul din beton, în curtea din spate şi să urmărim gratis show-ul poliţiei în fiecare an”, îşi amintea Paul McCartney în carte. 

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.