Rivalitatea uriaşă dintre suedezul Björn Borg şi americanul John McEnroe se află în centrul unui nou film care va fi lansat în toamna anului 2017 şi care va prezenta celebrele ”bătălii” duse pe teren şi în afara acestuia de cei doi jucători intraţi în legenda tenisului, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul ”Borg/McEnroe”, în care actorul suedez Sverrir Gudnason îl interpretează pe Borg şi actorul american Shia LaBeouf pe McEnroe, relatează rivalitatea dintre cei doi jucători de tenis din timpul finalei de la Wimbledon din anul 1980, considerată unul dintre cele mai bune meciuri de tenis jucate vreodată.

Stilurile lor diferite de tenis şi temperamentele lor diferite au făcut ca rivalitatea dintre cei doi jucători să pară şi mai intensă în ochii spectatorilor.

Björn Borg, pe atunci în vârstă de 24 de ani, era calm şi stăpân pe sine, în timp ce John McEnroe, în vârstă de 21 de ani la acea dată, era considerat ”băiatul rău al tenisului”, având un temperament vulcanic şi certându-se adeseori în timpul partidelor cu arbitrii.

”Cred că filmul este o poveste despre două persoane care erau considerate complet opuse, dar care aveau mai multe lucruri în comun decât ştiau cei mai mulţi oameni şi despre o prietenie care s-a dezvoltat în urma acelei partide”, a declarat regizorul filmului, cineastul danez Janus Metz Pedersen, într-o conferinţă de presă organizată, marţi, în Suedia.

”Au devenit prieteni apropiaţi mai târziu, în viaţa reală, şi cred că acest lucru s-a datorat faptului că se înţelegeau unul pe celălalt. Au făcut aceeaşi călătorie”, a adăugat actorul Sverrir Gudnason.

Filmul ”Borg/McEnroe”, care este turnat în prezent în Suedia, va fi lansat pe marile ecrane în toamna anului 2017. Din distribuţia peliculei face parte şi celebrul actor suedez Stellan Skarsgard, care va interpreta rolul antrenorului lui Borg, Lennart Bergelin.

Starul american Shia LaBeouf spune că este ”destul de încrezător” în acest film şi că speră că John McEnroe se va afla pintre primii spectatori care vor viziona pelicula. 

”Sunt nerăbdător să îi arăt filmul şi sunt sigur că el îl va vedea înaintea tuturor”, a spus LaBeouf. 

Actorul suedez Stellan Skarsgard a vorbit la aceeaşi conferinţă de presă despre amintirile sale din acea perioadă, deoarece a urmărit meciul de tenis dintre Borg şi McEnroe în vara anului 1980. Acea partidă este motivul care l-a făcut să devină ”dependent” de tenis pe actorul suedez.

”Acea finală a încetat foarte repede să aparţină doar de domeniul sportului. A devenit o dramă uriaşă şi a fost fantastic să o urmăreşti, iar eu am ajuns să devin interesat de acest sport la fel ca toţi «ciudaţii» care sunt obsedaţi de un anumit sport”, a dezvăluit Stellan Skarsgard.

În luna septembrie, John McEnroe a criticat modul în care este realizat proiectul cinematografic ”Borg vs McEnroe”, susţinând că nu a fost contactat de niciun membru al echipei de producţie a filmului, privind povestea pe care vrea să o spună pelicula.

Finala turneului masculin de la Wimbledon din 1980 a fost câştigată de Björn Borg, care l-a învins pe John McEnroe cu scorul de 1–6, 7–5, 6–3, 6–7(16–18), 8–6.

Proiectul cinematografic a fost prezentat la Marché du Film de la Festivalul de la Cannes 2016. Până în prezent, povestea vieţii lui Björn Borg, născut în 1965, care a învăţat să joace tenis la vârsta de 9 ani, a câştigat prima lui Cupă Davis la 15 ani şi primul său titlu la Roland Garros la 18 ani, a fost relatată o singură dată pentru publicul larg, într-un documentar, intitulat ”Björn Borg-The Saga”, difuzat în trei părţi de câte 58 de minute şi regizat de Folke Ryden. 

Björn Borg, fost lider mondial al clasamentului ATP, a câştigat pe parcursul carierei sale 64 de turnee în proba de simplu, inclusiv 11 titluri de Grand Slam - 6 la Roland Garros şi 5 la Wimbledon. De asemenea, a jucat patru finale la US Open.

John McEnroe este un fost lider mondial al clasamentului ATP, care a câştigat 77 de turnee de simplu, dintre care şapte titluri de Grand Slam (trei la Wimbledon şi patru la US Open).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.