Un diamant de mărimea unei mingi de tenis - cel mai mare descoperit în ultimul secol -, ce are o vechime de aproximativ 3 miliarde de ani, estimat la 70 de milioane de dolari, va fi pus în vânzare la o licitaţie ce va fi organizată de casa Sotheby's, au anunţat, miercuri, organizatorii, citaţi de Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diamantul Lesedi la Rona va fi pus în vânzare la o licitaţie ce va avea loc la Londra, pe 29 iunie. 

Nestemata a fost descoperită în noiembrie 2015 în Botswana într-o mină deţinută de corporaţia canadiană Lucara Diamond şi are 1.109 carate, ocupând locul al doilea în topul celor mai mari diamante brute descoperite vreodată. 

Numele său înseamnă ”Lumina noastră” în limba tswana, vorbită în sudul Africii.

Cel mai mare diamant descoperit vreodată a fost diamantul Cullinan, de 3.106 carate, care a fost găsit în Africa de Sud, în anul 1905. Acea nestemată a fost tăiată în nouă fragmente, ce au fost incluse în Bijuteriile Coroanei britanice. 

Lesedi la Rona ar putea să doboare precedentul record de preţ pentru un diamant - 48,5 milioane de dolari -, stabilit la Geneva, în 2015, de diamantul ”Blue Moon”, care, după şlefuire, are 12,03 carate. Joseph Lau, un miliardar din Hong Kong, l-a cumpărat pentru fiica lui în vârstă de 7 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.