Un diamant de 910 carate, descoperit în luna ianuarie în mina Letseng din Lesotho, s-a vândut la licitaţie pentru 40 de milioane de dolari, a anunţat compania Gem Diamonds Limited.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diamantul de tip IIa a fost vândut la licitaţie, luni, în Anvers. 

Acesta este al şaselea diamant de peste 100 de carate descoperit anul acesta. Piatra preţioasă, care este a cincea cea mai mare descoperită vreodată, a fost numită The Lesotho Legend. 

Letseng din Lesotho este a doua cea mai mare mină de diamante din lume. 

La sfârşitul anului 2017, unul dintre cele mai mari diamante brute din lume, de 709 carate, cunoscut drept ”diamantul păcii”, a fost vândut de Sierra Leone pentru 6,5 milioane de dolari, luni, la o licitaţie din New York, cu scopul de a finanţa proiecte de dezvoltare pentru populaţia săracă din această ţară.

Cel mai mare diamant brut din lume, de 1.109 carate, a fost cumpărat în septembrie 2017 de bijutierul britanic Laurence Graff pentru suma de 53 de milioane de dolari (45 de milioane de euro). 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.