Cel mai mare diamant de culoare albastru intens scos vreodată la licitaţie ar putea fi vândut cu până la 50 de milioane de dolari la o vânzare de bijuterii rare organizată de Christie's la Geneva, în 7 noiembrie, a anunţat casa de licitaţii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut sub numele de "Bleu Royal", acest diamant albastru viu - care este montat într-un inel - este unul dintre cele mai rare diamante descoperite vreodată.

"Ceea ce îl face pe Bleu Royal atât de rar şi special este dimensiunea sa. La 17,6 carate, este cel mai mare de acest fel", a declarat Rahul Kadakia, şeful internaţional al departamentului de bijuterii de la Christie's.

"Culoarea este foarte bogată în mod natural, iar ]n interior are o claritate impecabilă".

În 2016, Christie's a vândut un diamant albastru rar, de 14,6 carate, cunoscut sub numele de "Oppenheimer Blue" pentru mai mult de 57,6 milioane de dolari. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.