Un costum din filmul „2001: A Space Odyssey”, regizat de Stanley Kubrick, şi capa purtată de Christopher Reeve în două lungmetraje „Superman” se numără între obiectele vândute la licitaţia „Hollywood: Legends & Explorers” a casei Julien, care a avut loc vineri şi sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În licitaţia online au fost scoase la vânzare 900 de obiecte din filme şi seriale de televiziune, dar şi piese folosite în misiunile spaţiale Apollo 11 şi Apollo 17, potrivit The Hollywood Reporter.

Costumul spaţial din „Space Odyssey”, împreună cu o cască, a fost vândut pentru 370.000 de dolari, în timp ce capa lui Superman, purtată în primele două filme din serie, a fost adjudecată contra sumei de 110.000 de dolari.

Între alte obiecte vândute se află o pipă originală a actorului Ian Holm, care a folosit-o în filmul „The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring”, vândută pentru 28.200 de dolari, şi maşina Pontiac Firebird Trans Am din 1982 folosită de David Hasselhoff în turneul de promovare a serialului „Knight Rider”, vândută pentru 192.000 de dolari.

Două manete de control din zborul Apollo 11 al NASA au fost, de asemenea, licitate - una folosită de Neil Armstrong a fost vândută pentru 370.000 de dolari, şi cealaltă, de Buzz Aldrin, vândută pentru 256.000 de dolari.

O mănuşă din perioada Apollo, făcută pentru Armstrong, a fost adjudecată contra sumei de 76.800 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.