Un ceas de buzunar creat de maestrul englez George Daniels inspirat de aselenizare a fost vândut la o licitaţie Sotheby's pentru suma record de 3,6 milioane de lire sterline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Space Traveller, un ceas din aur galben, cu un lanţ dublu şi cu o cheie aurie cu capăt dublu a fost vândut la Londra şi a stabilit recordul pentru un ceas englez.

Descris de Daniels (1926 - 2011) drept „genul de ceas de care ai avea nevoie într-o călătorie pe Marte”, accesoriul este unul dintre cele 23 de ceasuri de buzunar realizate de mână de maestrul ceasornicar.

Inspirat de aselenizarea din urmă cu 50 de ani, Space Traveller a fost realizat astfel încât să arate timpul solar şi pe cel sideral - timpul luat în considerare după poziţia relativă a Pământului şi Soarelui, respectiv cel dat de poziţia Pământului şi a stelelor - ecuaţia timpului (diferenţa dintre timpul arătat de ceasuri şi de cadranele solare) şi fazele lunii.

„Daniels a fost hotărât ca ceasul lui să fie unul ce ar putea fi de folos, teoretic, unui astronaut”, a transmis Sotheby's.

Ceasul a fost finalizat în 1982 şi are o roată dublă de împiedicare, sistem inventat de el în 1974.

Mai târziu, el a creat o versiune a ceasului, Space Traveller II, pe care a păstrat-o în colecţia proprie până la moarte, apoi a fost vândută la Sotheby's Londra, în septembrie 2017, pentru 3,1 milioane de lire sterline, record doborât acum de Space Traveller.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.