Grupul Pussy Riot a lansat o nouă melodie ce condamnă războiul din Ucraina, cenzura rusească şi Occidentul care „sponsorizează” regimul prin cumpărarea de petrol şi gaze din Rusia. Protestatarii au cerut, de asemenea, ca liderul rus, Vladimir Putin, să fie judecat la un tribunal internaţional, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie, membrii grupului au descris guvernul lui Putin drept un „regim terorist” şi l-au numit pe el, pe oficialii, generalii şi propagandiştii săi „criminali de război”.

Cântecul, intitulat "Mama, Don't Watch TV" (Mama, nu te uita la TV), a fost lansat la 10 luni după ce Rusia a invadat Ucraina: "Muzica furiei noastre, a indignării, a dezacordului, a unui strigăt disperat de reproş împotriva păpuşilor însetate de sânge ale lui Putin, conduse de o adevărată marionetă. monstru canibal, al cărui loc se află în eternele flăcări ale iadului hrănite cu oasele victimelor acestui război teribil". 

"Persoanele care se opun şi mişcările antiguvernamentale au devenit victime ale "experimentelor". Putin şi FSB sunt mândri de această "tradiţie" şi o continuă: Alexander Litvinenko, Serghei Skripal, Vladimir Kara-Murza, Pyotr Verzilov, Alexei Navalnîi”. Grupul a spus că banii pe care Kremlinul îi primeşte de la comunitatea internaţională care desfăşoară afaceri cu Rusia sunt convertiţi "în sânge ucrainean".

Grupul contestatar, reprezentat în acest caz de Maria Alyokhina, Olga Borisova, Diana Burkot şi Taso Pletner, a spus că melodia se bazează pe cuvintele unui soldat rus capturat care i-a spus mamei sale: „Mamă, nu sunt nazişti aici, nu te uita la televizor.”

"Propaganda rusă otrăveşte zilnic inimile oamenilor cu ură", au scris ei. "Legea agenţilor străini este folosită pentru a reduce la tăcere activiştii şi jurnaliştii opoziţiei, pentru a opri activităţile ultimelor organizaţii independente pentru drepturile omului". De asemenea, au cerut poporului rus să ignore propaganda şi să nu participe la război. „Orice acţiune împotriva acestui război este importantă”, au spus ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.