Idan Amedi, actorul şi cântăreţul israelian cunoscut pentru rolul său din serialul "Fauda", care a fost grav rănit în luptele cu Hamas, a promis că îşi va relua activităţile artistice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă voi întoarce la crearea de artă, mă voi întoarce la cântat, mă voi întoarce la cinema", a declarat Idan Amedi într-o conferinţă de presă de la spitalul unde a fost tratat, în apropiere de Tel Aviv.

Rezervistul făcea parte dintr-un grup de soldaţi israelieni răniţi în teritoriile palestiniene, unde au fost desfăşuraţi după izbucnirea războiului dintre Israel şi gruparea palestiniană Hamas la 7 octombrie.

Spitalizarea sa a provocat o mare emoţie în Israel, unde numeroase persoane au cerut rugăciuni pentru recuperarea sa pe reţelele de socializare.

Într-o înregistrare video postată la 12 octombrie, Idan Amedi, îmbrăcat în trening, a declarat: "Aceasta nu este o scenă din Fauda, aceasta este viaţa reală!". 

Serialul "Fauda" ("haos", în limba arabă), difuzat pe Netflix, a fost apreciat în întreaga lume pentru episoadele sale pline de suspans în care o unitate israeliană de agenţi sub acoperire luptă împotriva palestinienilor.

Peste 300.000 de rezervişti au fost desfăşuraţi în tot Israelul după atacul fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian din 7 octombrie, care s-a soldat cu moartea a peste 1.140 de persoane, majoritatea palestinieni.

Israelul a jurat să "anihileze" Hamas după acest atac şi a lansat o vastă operaţiune militară care a ucis 25.700 de palestinieni, în marea lor majoritate femei, copii şi adolescenţi, potrivit Ministerului Sănătăţii al mişcării islamiste.

Idan Amedi a petrecut cel puţin două săptămâni cu unitatea sa descoperind o reţea de tuneluri Hamas în Fâşia Gaza.

Grav rănit în 8 ianuarie într-o explozie care a provocat moartea a şase soldaţi, Amedi a declarat joi că era "de nerecunoscut" când a ajuns la spital. "Dacă Dumnezeu îmi va da suficientă putere, mă voi întoarce şi eu să lupt pentru ţara mea".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.