Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila” din Bucureşti a deschis o anchetă internă, marţi, după ce un medic a publicat pe pagina sa de Facebook mesajul pe care l-a primit de la un student care îi atrăgea atenţia asupra unui videoclip filmat de cântăreaţa Carmen Şerban în biblioteca instituţiei. Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) a transmis, marţi, un comunicat de presă, exprimându-şi "dezaprobarea” faţă de asocierea videoclipului cu UMF "Carol Davila”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a deschis astăzi o anchetă şi în urma finalizării anchetei vom da şi un punct de vedere din partea Universităţii”, a spus, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al UMF "Carol Davila” Bucureşti, Valentin Mateescu.

Videoclipul care a stârnit controverse pe reţelele de socializare, fiind filmat în Biblioteca Universităţii de Medicină, este cel al melodiei "Dacă te încurc“, interpretată de Carmen Şerban feat Dj. Milionor.

Ancheta a fost începută după ce medicul Vasi Rădulescu a scris pe pagina lui de Facebook despre acest videoclip, publicând un mesaj pe care l-a primit de la un student nemulţumit de filmarea acestui material în biblioteca în care se pregătesc viitori medici.

"UMF Carol Davila, acea instituţie de prestigiu care produce medici, a permis filmarea unui videoclip al unei manele chiar în incinta facultăţii. În acea bibliotecă am tocit mii de pagini, ca un intelectual tâmpit ce sunt. Am primit acest mesaj de la un student la medicină: «Domnule doctor Rădulescu, vreau să vă arăt ceva. Acesta este un videoclip al unei manele. Este filmat în biblioteca mare din UMF Carol Davila, pe parchetul pe care au călcat, cândva, George Emil Palade, Ion Cantacuzino, Prof. Gerota sau Victor Babeş. Aici s-a ajuns, la o asemenea prostituţie pentru câteva mii de euro, probabil, într-una din cele mai importante instituţii academice din ţară»”, a scris medicul Rădulescu.

Studentul a menţionat că studenţii nu au acces la unele dintre cărţile care sunt "pipăite” de artistă în acest videoclip.

"Eu, ca student, sunt profund dezamăgit. Îmi va fi greu să mai intru la fel în bibliotecă. Nu mai spun că, la unele cărţi «pipăite» atât de tandru de doamna manelistă, noi nici nu avem acces. Sunt prea vechi şi valoroase, iar noi suntem doar studenţi, nu manelişti. Nu ştiu exact de ce v-am scris, poate pentru că percep în dumneavoastră vocea noastră, a celor care (încă) mai sperăm. Poate vă va amuza, poate vă va face greaţă. Aici am ajuns...”, a mai arătat studentul.

Videoclipul a fost publicat pe 8 decembrie pe canalul de YouTube oficial al cântăreţei Carmen Şerban şi are peste 108.000 de vizualizări până în momentul transmiterii acestei ştiri.

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) a transmis, marţi, un comunicat de presă, exprimându-şi "dezaprobarea” faţă de asocierea videoclipului cu UMF „Carol Davila”.

"În urma difuzării şi diseminării videoclipului semnat Carmen Şerban - «Dacă te încurc», Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, asociaţie reprezentativă pentru studenţii Facultăţii de Medicină, din cadrul UMF «Carol Davila», îşi exprimă dezaprobarea faţă de asocierea acestui material comercial cu imaginea uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de educaţie medicală din România. Imaginile sunt filmate într-o clădire cu o arhitectură deosebită, unde au învăţat şi au predat nume mari ale secolului trecut, inclusiv laureaţi ai premiului Nobel. Biblioteca este una dintre cele mai îndrăgite încăperi, este locul în care mii de studenţi învaţă şi se formează pentru a deveni medici şi pentru a duce mai departe prestigiul universităţii. Considerăm că setul de valori al UMF «Carol Davila» nu este compatibil cu imaginile prezentate în clipul video în cauză”, arată comunicatul SSMB.

"În calitate de reprezentanţi ai studenţilor, solicităm public retragerea videoclipului din media. În numele celor peste 7.000 de studenţi medicinişti din Bucureşti, declarăm că nu aprobăm astfel de manifestări şi ne dezicem de această imagine”, mai arată comunicatul.

Cântăreaţa Carmen Şerban nu a răspuns la solicitarea News.ro de a oferi un punct de vedere.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.