Ultimul film al lui Orson Welles, „The Other Side Of The Wind”, care a fost centrul uneia dintre contoversele ce au marcat ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, va fi prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut miercuri, de Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului, în cadrul conferinţei la care este anunţat lineup-ul evenimentului.

Netflix a fost compania care a finaţat postproducţia filmului „The Other Side Of The Wind”, neterminat de Welles, şi plănuia să îl prezinte în premieră la Cannes, înainte de a-l lansa pe platforma de streaming, în toamnă. Însă, în ultimul moment, compania a decis să retragă pelicula din festival - unde ar fi putut participa doar în afara competiţiei, regulă impusă de organizatori platformelor care nu acceptă să distribuie filmele în cinematografe. Compania deţine drepturile asupra filmului.

„Netflix a fost de acord să ofere spre prezentare filmul”, a spus Barbera.

Orson Welles (1915 - 1985) a filmat lungmetrajul în anii 1970. El spune povestea unui regizor jucat de John Huston, care revine la Hollywood după ce a petrecut mai mulţi ani în Europa, cu ceea ce el speră să fie un film de revenire. Din distribuţie mai fac parte Oja Kodar şi Peter Bogdanovich.

Pelicula va fi prezentată în afara competiţiei, în cadrul secţiunii de evenimente speciale. Alături de aceasta, va fi prezentat şi documentarul „They'll Love Me when I'm Dead”, realizat de Morgan Neville, despre filmul lui Welles.

Cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc între 29 august şi 8 septembrie.

Actriţa Vanessa Redgrave şi regizorul David Cronenberg vor fi recompensaţi cu trofee onorifice Leul de Aur.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.