Turneul „Experience + Innocence” al trupei irlandeze U2, încheiat la Berlin săptămâna aceasta, a generat încasări de 126,18 milioane de dolari şi ar putea fi cea mai profitabilă serie de concerte de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru cele 59 de concerte care au avut loc pe 30 de stadioane şi arene au fost vândute 927.034 de bilete, potrivit Variety, care citează Pollstar.

Turneul a avut ca scop promovarea albumului „Songs of Experience” (2017) şi a încheiat seria de concerte începută în 2015, dedicată albumului „Songs of Innocence” (2014), şi continuată în 2016 cu cea dedicată celei de-a 30-a aniversări a discului „Joshua Tree”.

Potrivit Pollstar, toate cele trei au generat încasări de 594 de milioane de dolari. În total au fost vândute 4,9 milioane de bilete.

Înainte de a reveni la Berlin, după ce show-ul din septembrie a fost anulat din cauză că Bono şi-a pierdut vocea, U2 a susţinut patru concerte pe 3Arena din Dublin. Acestea au generat încasări de 6,4 milioane de dolari, 46.529 de bilete au fost vândute, depăşind cifrele din 2015, când au fost generate încasări de 1,2 milioane de dolari pentru acelaşi număr de concerte.

La Paris, pe Arena AccorHotels, grupul a cântat în faţa a 74.412 fani, iar cele patru show-uri din octombrie au generat încasări de 9,4 milioane de dolari.

Un singur alt oraş a găzduit patru concerte U2 - Milano. Aici, pe Mediolanum Forum, trupa a produs 7 milioane de dolari, cu 50.661 de bilete vândute. 

În America de Nord, U2 a susţinut, între altele, trei concerte la Madison Sqare Garden din New York. Aici au fost vândute 55.575 de bilete şi concertele au generat încasări de 8,7 milioane de dolari.

Bono a încheiat turneul la Berlin spunând publicului că trupa se retrage un timp. Solistul urmează să apară luni, la „Jimmy Kimmel Live!”, pentru al patrulea episod caritabil al show-ului.

 

Trupa U2, înfiinţată în 1976 la Dublin, este formată din solistul Bono (Paul Hewson), chitaristul The Edge (David Evans), basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a înscris iniţial în curentul post-punk, însă a evoluat ulterior şi a încorporat influenţe din multe alte genuri. Albumele de studio ale formaţiei, între care se remarcă „The Joshua Tree” (1987), „Achtung Baby” (1991), „Pop” (1997), „All That You Can't Leave Behind” (2000) şi „How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004), au fost vândute în peste 170 de milioane de copii pe plan mondial.

U2 a câştigat 22 de premii Grammy - mai mult decât oricare altă formaţie din lume - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.