Trupa Slayer a generat un val de critici dure pe Instagram, după ce a publicat pe această reţea de socializare o fotografie prelucrată în Photoshop, care îi prezintă pe membrii grupului alături de Donald Trump, alături de o serie de comentarii homofobe, informează site-ul revistei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tom Araya, solistul trupei Slayer, i-a criticat la rândul lui pe fanii formaţiei care au protestat faţă de publicarea acelei fotografii cu Donald Trump pe contul oficial de Instagram al cunoscutului grup american de thrash metal.

Slayer a publicat acea imagine pe contul ei de pe Instagram cu o zi înainte de ceremonia de învestitură a politicianului republican, ce a avut loc la Washington, pe 20 ianuarie.

Imaginea a generat numeroase comentarii negative. 

”Trump este doar o marionetă, pentru ca ramura conservatoare din GOP (Partidul Republican, supranumit ”Grand Old Party” - GOP, n.r.) să îşi impună planurile extremiste în Statele Unite şi este, de asemenea, un prostănac”, a scris unul dintre fanii trupei Slayer.

”Să vă ia dracu' şi pe voi şi pe el! Slayer nu va mai vedea niciun cent de la mine!”, a scris un alt internaut.

Tom Araya a ţinut să îşi apere punctul de vedere: ”Am crezut că era amuzant... Am fost uimit de comentariile despre această fotografie, unele erau pozitive, altele negative. Dar am fost mai uimit de faptul că în doar 2 ore am primit 10.000 de Like-uri. Însă nu aş fi ghicit niciodată că există atât de mulţi «snowflakes» (termen argotic şi homofob, care defineşte persoanele sensibile şi homosexualii, n.r.) care comentează aici şi îşi exprimă dispreţul faţă de noul preşedinte”. 

”Vă place sau nu, el este noul preşedinte”, a adăugat Tom Araya. 

”Mike Pence (vicepreşedintele american, n.r.) transformă «fructele» în «legume»”, a adăugat rockerul, referindu-se la declaraţiile mai vechi făcute de Mike Pence, care este un susţinător al ”terapiei de conversie a homosexualilor”.

Tom Araya a publicat şi o explicaţie a termenului argotic ”snowflakes”: ”Dicţionar urban - «snowflakes» reprezintă o persoană deosebit de sensibilă, incapabilă să facă faţă unor păreri diferite de ale sale. Aceste persoane pot fi văzute adeseori stând împreună în «zone sigure» din campusurile liceelor”. 

Michael Nelson, manager-editor al publicaţiei online Stereogum, a criticat la rândul său comentariul despre ”snowflakes” făcut de Tom Araya. 

”Înainte de a-i acuza pe cei din trupa Slayer că sunt nişte nătărăi hipocriţi, îşi aminteşte cineva dacă ei au spus vreodată «Vă place sau nu, dar el este noul preşedinte» despre Obama?”, a scris Michael Nelson.

”Ca şi cum nu era deja suficient de rău comentariul lui despre «snowflakes», care este extrem de grosolan”, a adăugat el.

Actorul Jon Voight i-a luat şi el apărarea lui Donald Trump, acuzându-i de trădare pe Miley Cyrus şi Shia LaBeouf, care au participat la protestele organizate după învestirea lui Trump. 

Donald Trump a fost învestit în funcţia de preşedinte al Statelor Unite vineri, pe 20 ianuarie. În ziua următoare, milioane de femei din lumea întreagă au participat la marşuri de protest organizate în mai multe ţări. Madonna a participat la marşul din Washington, unde a susţinut un discurs critic la adresa noului preşedinte american.

Slayer este o trupă americană de thrash metal, înfiinţată în Huntington Park, California, în 1981, de Tom Araya (bas şi voce), Kerry King (chitară), Jeff Hanneman (chitară) şi Dave Lombardo (tobe).

Albumele grupului Slayer, care, alături de Metallica, Anthrax şi Megadeth reprezintă pionierii thrash-metalului, s-au vândut în peste 15 milioane de copii la nivel mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.