Trupa rock britanică Iron Maiden a anunţat că a adoptat o serie de măsuri speciale, inclusiv comercializarea unor bilete care nu sunt tipărite pe hârtie, în cadrul eforturile sale de a combate specula cu tichetele vândute pentru concertele programate în următorul turneu al formaţiei din Marea Britanie, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fanii formaţiei britanice nu vor mai primi bilete tipărite pe hârtie - ei vor trebui să prezinte o carte de identitate cu o fotografie vizibilă şi un card de credit atunci când se vor prezenta la casele de bilete ale arenelor în care va concerta trupa Iron Maiden.

Membrii grupului speră să oprească specula cu bilete, care ajung să fie revândute apoi, ”la preţuri absurde” pe site-urile specializate în ”re-sale” (”re-vânzare”).

Şi alte trupe, precum One Direction şi The Pixies, s-au pronunţat recent în această chestiune. 

”Nu vrem ca fanii noştri să fie jefuiţi, fie prin bilete contrafăcute, fie prin tichete costisitoare, vândute pe aşa-zisele site-uri de vânzări secundare”, a declarat Rod Smallwood, managerul trupei Iron Maiden.

”Aceste probleme afectează în prezent Marea Britanie mai mult decât oricare altă ţară din lume, cu excepţia SUA”, a adăugat el.

Managerul formaţiei britanice a mai spus că tichetele fără suport din hârtie au contribuit la combaterea speculanţilor de bilete în timpul turneelor întreprinse recent de trupă în America de Nord.

Iron Maiden va adopta şi alte metode pentru a preveni fraudele. Un număr limitat de patru bilete per persoană a fost implementat, iar o echipă specializată va monitoriza tranzacţiile, pentru a detecta orice activitate suspectă.

Biletele care au fost cumpărate de speculanţi vor fi anulate şi repuse în vânzare, a precizat trupa britanică.

Pentru spaţiile de concert unde nu comercializarea biletelor fără suport din hârtie nu este ”100% implementabilă”, tichetele vor avea imprimate pe ele numele posesorilor. Agenţii din cordoanele de securitate vor solicita fiecărui spectator să prezinte un act de identitate, cu o fotografie vizibilă, care să corespundă numelui menţionat pe bilet.

Datele şi oraşele pentru următorul turneu al formaţiei Iron Maiden vor fi anunţate vineri.

Piaţa secundară a biletelor de concerte din Marea Britanie a fost estimată la peste 1 miliard de lire sterline pe an. Reprezentanţii industriei muzicale sunt foarte îngrijoraţi din acest motiv şi consideră că fanii sunt excluşi de la concerte de o reţea de ”re-vânzători” profesionişti, care cumpără bilete imediat ce acestea sunt puse în vânzare şi apoi le revând, generând astfel o inflaţie a preţurilor.

Trupa Pixies a spus, recent, că acei ”re-vânzători” sunt ”nişte tâlhari şi nişte mârşavi”, după ce biletele de la concertele din turneul grupului au apărut online la preţuri de peste 800 de lire sterline, în contextul în care ele au fost puse în vânzare iniţial cu preţul de 32,5 lire sterline.

Ca urmare, trupa a urmat exemplul cântăreţei Adele şi a încheiat un parteneriat cu site-ul Songkick pentru a-şi vinde biletele de la concertele viitoare. Site-ul utilizează o tehnologie de identificare a proprietarilor de bilete, pentru a lupta contra speculanţilor (care folosesc adeseori mai multe carduri de credit şi identităţi false), reducând astfel frecvenţa de apariţie a biletelor pe site-urile specializate în ”re-sale”.

Iron Maiden, una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume, a fost înfiinţată la Londra, în 1975. Formula actuală a grupului britanic este alcătuită din Steve Harris (bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percuţie) şi Janick Gers (chitară). Trupa britanică a lansat de-a lungul anilor 16 albume de studio, care s-au vândut în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial. Cel mai recent disc al grupului britanic se intitulează ”The Book of Souls” şi a fost lansat în 2015.

Pe parcursul ultimilor 35 de ani, trupa Iron Maiden a fost ”promovată” şi de celebra sa mascotă, ”Eddie”, care a apărut pe aproape toate copertele albumelor semnate de grupul britanic, dar şi în concertele acestuia.

Iron Maiden a susţinut mai multe concerte şi în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.