Trupa Iron Maiden a ajuns la o înţelegere în procesul privind drepturile de autor asupra piesei „Hallowed Be Thy Name”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul deschis în urmă cu aproximativ un an de Barry McKay a fost încheiat după ce Steve Harris (bas), fondatorul trupei, şi Dave Murray (chitară) au plătit 100.000 de lire sterline lui Brian Quinn (Ingham) şi Robert Barton, care semnează piesa „Life’s Shadow” a trupei Beckett, potrivit unui comunicat transmis site-ului Blabbermouth.

McKay a susţinut că a încheiat un acord cu Brian Quinn (Ingham), pe 29 martie 2017, cu două zile înainte ca plângerea să fie făcută. 

Un purtător de cuvânt al formaţiei britanice a transmis: „Nu credem că Brian Quinn a compus cele şase versuri în urmă cu 40 de ani, aşa cum a susţinut Barry McKay. Din cauza escaladării taxelor legale şi a potenţialului unor costuri uriaşe în cazul unui proces, a fost pragmatic să facem o înţelegere pentru 100.000 de lire sterline, o parte din ceea ce a fost cerut”.

Iniţial, Harris şi Murray ar fi trebuit să plătească 900.000 de lire sterline.

Într-un comunicat transmis anul trecut de managementul trupei a fost recunoscut faptul că o parte a piesei „Life’s Shadow” a fost de referinţă pentru „Hallowed Be Thy Name”.

„Hallowed Be Thy Name”, compusă de basistul Steve Harris, înregistrată în 1982 pe albumul „The Number Of The Beast”, este a treia cea mai cântată piesă a trupei în concertele susţinute în ultimele decenii.

Din cauza acestui proces, formaţia a înlăturat piesa din setlistul concertelor din ultimul an.

Trupa va începe pe 26 mai, în Estonia, turneul „Legacy of the Beast”, care va ajunge, între altele, în Finlanda, Suedia, Germania, Franţa, Italia, Spania, Bulgaria şi Marea Britanie.

Iron Maiden, una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume, a fost înfiinţată la Londra, în 1975. Formula actuală a grupului britanic este: Steve Harris (bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percuţie) şi Janick Gers (chitară). Trupa britanică a lansat de-a lungul anilor 16 albume de studio, care au fost vândute în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial. Cel mai recent disc al grupului se intitulează „The Book of Souls” şi a fost lansat în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.