Trupa iraniană Confess, ai cărei membri fondatori se află în Norvegia, a fost condamnată la 14 ani şi jumătate de închisoare pentru că a cântat heavy metal, scrie loudwire.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru aceeaşi „infracţiune”, liderul grupului a primit şi o pedeapsă fizică: 74 de lovituri de bici.

În 2015, grupul Confess a fost arestat de Armata Revoluţionară iraniană. Nikan Khosravi şi Arash Ilkhani au fost închişi şi, iniţial, urmau să fie executaţi pentru blasfemie şi pentru faptul că au vorbit la posturi de radio străine. Potrivit lui Khosravi, cei doi au scăpat de pedeapsa capitală datorită unei „portiţe” în legea Sharia.

„Dacă insulţi Profetul, eşti executat, pentru că este mort şi nu se poate apăra. Dar dacă îl huleşti pe Dumnezeu şi pui sub semnul întrebării existenţa lui, el te poate ierta. Din acest motiv nu am fost executaţi”, a explicat muzicianul.

După ce au fost eliberaţi din închisoarea Evin pentru a-şi aştepta sentinţa, Khosravi şi Ilkhani au fugit în Turcia. Ei au făcut apel în proces şi, mai târziu, au primit azil în Norvegia, unde se află astăzi.

Decizia emisă la Teheran pe 3 iulie prevede ani de închisoare pentru mai multe capete de acuzare şi reprezintă respingerea apelului lor.

Confess a fost fondată în 2010, la Teheran.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.