Trompetistul Franco Ambrosetti şi pianistul Bojan Z. se numără printre artiştii care vor concerta la festivalul Jazz in Church 2017, ce va avea loc în perioada 29 martie - 2 aprilie, la Biserica Luterană din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe scena celei de-a cincea ediţii a festivalului vor urca, pe lângă Franco Ambrosetti – descris de Miles Davis ca singurul trompetist alb care sună ca unul negru, şi Bojan Z. – nume de referinţă în arta pianului în jazz şi laureat cu titlul de cel mai bun muzician european al anului 2005, multi-instrumentistul Michele Rabbia – un artist deja cunoscut de publicul Jazz in Church, Chico Freeman, care va prezenta proiectul Chico Freeman Exotica Trio, şi Ralph Towner – auto-etichetat ca un pianist care cântă la chitară.

Pianistul de origine ucraineană Lubomyr Melnyk se alătură lineup-ului. Un original expozant al minimalismului contemporan, el a reuşit să dezvolte un limbaj al instrumentului rege - un patent al abordării pianului într-o manieră ce îi aparţine şi poartă denumirea de “continuous music”. Melnyk a şi stabilit o serie de recorduri, atingând în concert 19 note şi jumătate pe secundă şi a înregistrat o medie de viteză, pe parcursul unei ore, de 13 - 14 note pe secundă.

La ediţia de anul acesta va avea loc matineul Jazz for Kids, la care va putea participa atât copii cât şi părinţi. 

În prima seară de festival, Sarah Kaiser Band (Germania) va susţine un concert dedicat a 500 de ani de Reformă Protestantă, la care accesul publicului este liber.

Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim, iar primele o sută au un preţ special - de 120 de lei/ seară - până la 1 martie. După această dată, biletele vor costa 150 de lei. Pentru matineul dedicat copiilor, un bilet costă 15 lei.

Festivalul este organizat de asociaţia Jazz.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.