La cea de-a 17-a ediţie Animest, nopţile albe dedicate bizareriilor animate se întorc la formula care le-a consacrat: pe marele ecran, în mijlocul petrecerii. Experienţe intense, nerecomandate pudicilor şi interzise celor slabi de înger, Trippy, Creepy şi Animusic Night vor surprinde publicul cu un cocktail nonconformist de muzica live şi proiecţii hipnotizante. Maratonul petrecerilor va anima Bucureştiul între 7 şi 16 octombrie, iar biletele sunt deja disponibile online, pe platforma Eventbook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trippy Animation Night Vol. 9 - sâmbătă, pe 8 octombrie, începând cu miezul nopţii

Scandaloase, eclectice şi electrizante, scurtmetrajele avangardiste extrase din vasta colecţie a artistului olandez Michael Helmerhorst compun cea mai îndrăzneaţă selecţie prezentată vreodată în istoria festivalului. Volumul 9 le va oferi privitorilor curioşi o diversitate de experienţe, de la filme erotice educative, scene de tapet în mişcare, desene pliate de tip Rorschach, până la cadre cu role de film distruse şi descompuse.

"Nu vor exista limite, atâta timp cât mişcarea nu se opreşte", promite gazda evenimentului programat pe 8 octombrie, la Cinemateca Eforie. Biletele pot fi achiziţionate în avans de pe https://eventbook.ro/film/bilete-animest-17-trippy-animation-night.

Animate The Love - petrecerea de marţi, 11 octombrie, inspirată de tema ediţiei

Directorul şi selecţionerul Animest Mihai Mitrică, alături de jurnalistul şi istoricul de film francez Alexis Hunot, invitat anul acesta la Bucureşti, s-au lăsat inspiraţi de tema ediţiei şi au alcătuit un program spectaculos de filme cu şi despre iubire. Proiecţiile lor vor fi dublate de o petrecere dedicată iubirii, marţi seară la Arthub.

Biletele pentru maratonul iubirii sunt disponibile aici: https://eventbook.ro/film/bilete-animest-17-animate-the-love-the-night-of-loving-animation.

Animusic Night – joi, pe 13 octombrie, la Arthub

Cele mai spectaculoase videoclipuri muzicale animate se vor întrece şi în acest an pentru premiul ediţiei la Animusic Night – evenimentul care va da tonul petrecerii joi seară, de la ora 22:00, la Arthub.  Din Belgia până în Australia, din Japonia în Argentina, cei trei juraţi invitaţi să analizeze şi să noteze cele 28 de videoclipuri selecţionate în competiţie vor călători, alături de spectatorii Animest, într-un fascinant univers muzical, printre sound-uri inovative şi ritmuri care-ţi pun sângele în mişcare. Proiecţia va continua la Arthub cu Love Affair Party, cu gemineye maestră de ceremonii.

Răzvan Exarhu, gazda emisiunii "Morning Glory" de la Rock FM, va face parte din juriul Animusic alături de artistul Saşa-Liviu Stoianovici (Balkan Taksim). Împreună cu ei, va analiza videoclipurile din competiţie Oksana Kurmaz, artista ucraineană care semnează ilustraţia de pe posterul acestei ediţii.

Biletele la eveniment sunt disponibile pe https://eventbook.ro/music/bilete-animest17-animusic.

Creepy Animation Night - poveşti care te bântuie, urmate de un concert  Bad Decisions

Creaturi ciudate, poveşti întunecate şi scene cu un puternic impact emoţional: aceasta este reţeta unei nopţi care-i va urmări pe spectatorii şi după plecarea din sala de cinema. Evenimentul dedicat filmelor animate horror va avea loc vineri, pe 14 octombrie, de la ora 23:00, la Cinemateca Eforie, unde proiecţia va fi urmată de muzica live a celor de la  Bad Decisions. Trupa a fost înfiinţată în 2018 de către Andy Sinboy (Nuggers) şi Ovidiu Chihaia (Mes Quins). Recent, Ovidiu Bejan (The Amsterdams) s-a alaturat trupei la bas. Ei cântă un post-punk energic la care au adaugat un strop de garage. Albumul lor de debut „Subnormal” este lansat de legendarul label garage-punk Voodoo Rhythm Records din Berna, Elveţia. Biletele sunt disponibile pe https://eventbook.ro/film/bilete-animest-17-creepy-animation-night.

Programul complet al ediţiei este disponibil animest.ro. Biletele pentru toate proiecţiile şi evenimentele speciale au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate de pe https://eventbook.ro/festival/animest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.