Lungmetrajele „Dragoste 1: Câine”, de Florin Şerban, „Un prinţ şi jumătate”, de Ana Lungu, şi „Lemonade”, de Ioana Uricaru, au fost selectate în competiţia Festivalului de Film de la Sarajevo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dragoste 1: Câine” şi „Un prinţ şi jumătate” vor avea premiera mondială în cadrul festivalului, în timp ce „Lemonade” va fi prezentat în premieră regională.

În total, în competiţia au fost incluse zece lungmetraje, producţii din ţări precum Croaţia, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Turcia.

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo va avea loc între 10 şi 17 august.

Ediţia va fi deschisă cu lungmetrajul „Cold War”, care i-a adus lui Pawel Pawlikowski anul acesta premiul pentru regie la Cannes, iar regizorul iranian Asghar Farhadi va fi preşedintele juriului competiţiei.

Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, premiat cu Palme d'Or în 2014, este invitatul de onoare al festivalului, care a pregătit o retrospectivă dedicată cineastului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.