Trei cafenele istorice din Braşov, La Vatra Ardealului, CH9 Inspiratio, Hotel Casa Chitic, şi Pardon Cafe din Sibiu au primit Distincţia Consiliului Europei din partea Historic Cafés Route Romania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Vatra Ardealului este considerată cea mai renumită cofetărie din Braşov, cu o atmosferă de cofetărie de altă dată, care oferă prăjituri cu un gust special aşa cum îl găsim în prăjiturile făcute de mama sau bunica acasă.

CH9 Inspiratio, aflată în Curtea Johannes Honterus, este cea mai istorică zonă construită din Cetatea Braşovului iar clădirea în care funcţionează aparţine Bisericii Evanghelice A.B.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Hotel Casa Chitic, un hotel care se află într-o clădire istorică construită în anul 1697 ce a combinat cu succes arhitectura istorică cu cele mai mari standarde tehnologice în materie de confort hotelier, situate în centrul vechi al Municipiului Braşov, în apropiere de Biserica Neagră. Este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România datând din secolele XV-XVI, supravieţuind incendiului din 1689.

Un alt punct pe Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei, este şi Pardon Cafe din Sibiu care a primit placheta cu însemnele Rutei de la Ambasadorul în România al acestui traseu cultural, Arnold Klingeis. Primarul Astrid Fodor a participat la acest eveniment, alături de Ministrul Culturii, Raluca Turcan, pentru a saluta includerea Sibiului pe această Rută la nivel european, din care fac parte deja zeci de cafenele istorice din capitale şi oraşe mari din Europa. 

Historic Cafes Route oferă vizitatorilor oportunitatea de a porni într-un itinerar tematic încântător, de a face un pas înapoi în timp, de a se bucura de istoria şi luxul "Cafenelelor de aur", de a se familiariza cu rolul important pe care l-au jucat în trecut şi de a continua să modeleze societatea europeană.

Ruta Cafenelelor Istorice, reprezentând cafenele, restaurante şi hoteluri, include 47 de locaţii promovate de Consiliul Europei, esenţa culturală a bătrânului continent. Statele membre ale Consiliului Europei au considerat că acestea reprezintă cel mai bine istoria, evoluţia, crizele şi patrimoniul Europei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.