Rapperul american Travis Scott a revenit pe primul loc în Billboard 200 cu albumul „Astroworld”, după o săptămână în care canadianul Michael Bublé s-a clasat în top 5 cu două materiale de studio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna încheiată pe 29 noiembrie este a treia neconsecutivă în care „Astroworld” s-a aflat în fruntea clasamentului american al albumelor. Discul a fost vândut în 71.000 de unităţi.

Albumul a petrecut primele două săptămâni de la lansare pe primul loc, în luna august a acestui an. Acum, el a revenit în fruntea clasamentului după ce artistul a lansat un pachet promoţional cu ocazia Cyber Monday (26 noiembrie).

Pe locul al doilea în Billboard 200 a debutat rapperul 6ix9ine, pe numele său real Daniel Hernandez, cu „Dummy Boy”, care a fost vândut în 66.000 de unităţi. Albumul, care cuprinde 13 piese, a fost lansat pe 27 noiembrie. El ar fi trebuit să apară pe 23 noiembrie, dar lansarea a fost amânată din cauză că rapperul a fost arestat sub acuzaţia de agresiune şi conspiraţie într-un caz de crimă. El a pledat nevinovat şi va fi judecat în septembrie 2019.

Michael Bublé are două albume în top 5: „Love”, cel mai nou disc al său, a cobrât de pe locul al doilea pe cel de-al treilea, după ce a fost vândut în 58.000 de unităţi în a doua săptămână de la lansare, iar „Christmas”, lansat în 2011, a revenit de pe locul 20 pe locul al cincilea, cu 44.000 de unităţi vândute.

Bublé este al doilea artist care reuseşte anula acesta performanţa de a avea două albume între primele cinci clasate în top, după XXXTentacion, cu „?” şi „17”.

„Christmas” a petrecut cinci săptămâni pe primul loc în top, în decembrie 2011 - ianuarie 2012. 

Lady Gaga şi Bradley Cooper s-au menţinut pe locul al patrulea în top. Albumul „A Star is Born”, coloana sonoră a filmului omonim, a fost vândut în 53.000 de unităţi în a opta săptămână de la lansare.

Coloana sonoră a filmului „Bohemian Rhapsody” şi-a menţinut, de asemenea, poziţia după a şasea săptămână de la lansare. Aflat pe locul al şaselea, discul a fost vândut în 43.000 de unităţi.

„Christmas Is Here!”, semnat Pentatonix, a urcat zece locuri în top, până pe şapte, cu 43.000 de unităţi vândute în a cincea săptămână de la lansare.

Albumul „Scorpion” al lui Drake s-a menţinut pe locul al optulea, după ce - în a 22-a săptămână de la lansare - a fost vândut în 39.000 de unităţi. Coloana sonoră a musicalului „The Greatest Showman” a revenit în top 10, în urcare zece poziţii, după ce a fost vândută în 35.000 de unităţi, în a 51-a săptămână de la lansare. 

„Drip Harder”, semnat de Lil Baby şi Gunna, a urcat două poziţii, până pe zece, cu 34.000 de unităţi vândute în a opta săptămână.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.