Trailerul filmului "T2: Trainspotting" a fost lansat joi, iar personajele principale - Renton, Spud, Sick Boy, Begbie şi Diane - se reunesc într-un mesaj nou, care face referire la platformele social media şi la istoria care se repetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salut, Mark, ce-ai mai făcut în ultimii 20 de ani?” este întrebarea cu care începe filmul de prezentare al filmului regizat tot de Danny Boyle. Vocea din off adaugă: ”Alege viaţa, alege Facebook, Twitter, Instagram şi speră că, undeva, cuiva îi pasă”.

Dacă pentru filmul din 1996 au fost folosite piese ca ”Lust for Life”  a lui Iggy Pop, ”Sing” a trupei Blur şi ”Perfect Day”, compusă de Lou Reed, trailerul lansat joi începe cu ”Born Slippy”, interpretată de Underworld, folosită şi în pelicula originală, dar şi ”Silk” a formaţiei Wolf Alice.

Actorii care au interpretat rolurile principale în filmul original - Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner, Robert Carlyle şi Kelly MacDonald - se află pe afişul ”T2: Trainspotting”, al cărui scenariu a fost scris de John Hodge, inspirat din romanul ”Porno”, publicat de Irvine Welsh în 2002.

Filmul va avea premiera în Marea Britanie pe 27 ianuarie şi în Statele Unite, pe 3 februarie.

Termenul ”trainspotting” desemnează un hobby destul de bizar, utilizat şi ca o metaforă pentru pierderea de timp: tineri care stau cât e ziua de lungă pe peronul gării şi notează sosirea şi plecarea trenurilor. Noaptea, ei compară notiţele cu cele din ziua precedentă, observă ce s-a schimbat în mersul trenurilor, îi sună pe ceilalţi pentru a se ţine la curent unii pe alţii în legătură cu mişcările trenurilor. În argoul persoanelor dependente, se referă la urmele înţepăturilor de pe braţele lor, ”care se înşiră aidoma gărilor de-a lungul căilor ferate”, potrivit cinemagia.ro.

”Trainspotting - Din viaţă scapă cine poate” (Marea Britanie, 1996) este bazat pe romanul cu acelaşi nume de Irvine Welsh. Povestea filmată urmăreşte un grup de dependenţi de heroină la sfârşitul anilor 1980, într-o zonă afectată de criză economică din Edinburgh, Scoţia, şi trecerea acestora prin viaţă. În film, Ewan McGregor îl interpretează pe Renton, Ewen Bremner este Spud, Jonny Lee Miller este Sick Boy, Kevin McKidd îl interpretează pe Tommy, Robert Carlyle este Begbie şi Kelly MacDonald o joacă pe Diane. Filmul ”Trainpotting” a primit o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.