Doi copii cu vârste de 14 şi 16 ani se află între cele opt persoane care au murit în timpul busculadei de la Astroworld Music Festival din Houston, vineri, a anunţat primarul oraşului, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Celelalte victime aveau vârste între 21 şi 27 de ani, a spus primarul Sylvester Turner la o conferinţă de presă.

Rapperul Travis Scott cânta la ora 9.15, la NRG Park, când mulţimea a început să se împingă către scenă. 

„Acesta este un artist despre care ştim că are urmăritori în special printre tineri, tineri cu un viitor strălucit”, a spus Lina Hidalgo, judecător în comitatul Harris, care a adăugat că vârsta victimelor „îţi sfâşie inima”. 

Primul anunţ care preciza că persoane sunt rănite şi altele şi-au pierdut cunoştinţa a fost dat la ora 9.30. Festivalul a fost întrerupt la ora 10.10. 

Unii au fost călcaţi în picioare în momentul în care fanii s-au împins în faţa scenei. 

În jur de 50.000 de persoane participau la eveniment. Printre răniţi este şi un copil în vârstă de 10 ani care este în stare critică, a anunţat şeful Poliţiei din Houston, Troy Finner. 

Cel puţin două investigaţii, una dintre ele penală, sunt în desfăşurare duminică, anunţă Reuters. 

Travis Scott s-a arătat „devastat” de tragedie şi a scris sâmbătă, pe Twitter, că va colabora cu Poliţia. „Poliţia din Houston are sprijinul meu total de-a lungul anchetei”. „Sunt devastat... Nu mi-aş fi imaginat niciodată că se poate întâmpla aşa ceva. Încercăm acum să identificăm familiile victimelor, pentru a le ajuta în această perioadă dificilă”. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.