Cântăreaţa americană Tracy Chapman a dat-o în judecată pe Nicki Minaj, pe care o acuză că i-a folosit fără autorizaţie versuri şi o melodie, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Tracy Chapman, "Sorry" a fost plagiată după piesa ei "Baby I Can Hold You", lansat în 1988. 

Conform plângerii lui Chapman, agenţii lui Nicki Minaj au înaintat începând din iunie "mai multe solicitări" pentru a încerca să obţină acceptul de a prelua elemente din cântecul ei. Dar "Sorry" fusese deja înregistrată, acuză Chapman, care precizează că a refuzat sistematic să acorde drepturile lui Nicky Minaj. 

Cântăreaţa de rap, al cărui nume adevărat este Onika Tanya Maraj, a renunţat în final să includă "Sorry" pe albumul "Queen", lansat în august. Dar, ea a trimis o copie a cântecului lui Funkmaster Flex, un DJ reputat al unui post de radio neyorkez, HOT 97. 

DJ-ul, Aston George Taylor Jr pe numele real, ar fi difuzat piesa pe reţelele de socializare, apoi la radio şi "poate şi prin alte mijloace", afirmă reclamanta. 

În iulie, într-un mesaj pe Twitter care a fost şters de atunci, Nicki Minaj a scris că un cântec care figurează pe albumul "Queen" reia "una dintre cele mai mari cântăreţe rap ale tuturor timpurilor", dar că nu a ştiut că "a fost înregistrat de legendara #TracyChapman".

Extrem de discretă, Tracy Chapman este absentă de pe reţelele de socializare şi în general din sfera publică. 

O acţiune în justiţie se impune dat fiind că trebuie "reparat dispreţul afişat de Maraj pentru drepturile artistice ale lui Chapman, în mod deliberat încălcate, şi pentru a împiedica ca un astfel de compartament reprobabil să se mai producă", se arată în textul plângerii, depus luni la tribunalul federal din Los Angeles. 

"Baby I Can Hold You" fugurează pe primul album al lui Tracy Chapman, un succes care i-a adus un premiu Grammy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.