Grupul progressive metal Tool va lansa cel de-al cincilea album de studio la jumătatea lunii aprilie, potrivit unei declaraţii făcute de toboşarul Danny Carey, scrie consequenceofsound.net.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul unei sesiuni de autografe de la convenţia NAMM din Anaheim, Carey a fost întrebat de un fan dacă există noutăţi despre următorul album Tool. El a răspuns: „Da, urmează să apară la mijlocul lui aprilie. Acesta este planul, oricum”.

Dacă acest lucru se va concretiza, discul va fi lansat după exact 13 ani de la „10.000 Days”. 

Tool este formată din Maynard James Keenan (voce, chitară), Danny Carey (tobe), Adam Jones (chitară) şi Justin Chancellor (bas).

Lansarea celui de-al cincilea album Tool era preconizată pentru anul 2015, însă liderul Maynard Keenan nu a oferit nicio informaţia clară privind acest aspect. În ultimii ani, el s-a dedicat proiectelor muzicale A Perfect Circle şi Puscifer. 

Formaţia a fost înfiinţată în 1990, de Maynard James Keenan (voce, chitară), şi a debutat cu albumul „Undertow", trei ani mai târziu. A câştigat trei premii Grammy - dintre care două pentru cea mai bună interpretare metal: „Ænema", de pe albumul „Ænima" (1996), şi „Schism", de pe albumul „Lateralus" (2001), iar al treilea trofeu i-a fost acordat lui Adam Jones pentru grafica albumului „10,000 Days" (2006).

În 2019, Tool va susţine un turneu nord-american, iar din luna iunie grupul va ajunge în Germania, Cehia, Austria, Polonia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Belgia, Spania şi Portugalia.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.