Lungmetrajul ”Toni Erdmann”, o coproducţie cu participare românească, ocupă primul loc în Topul 20 al celor mai bune filme ale anului 2016 realizat de prestigioasa revistă britanică Sight & Sound. În acelaşi clasament, realizat pe baza unui sondaj la care au participat 163 de critici de film britanici, lungmetrajul ”Sieranevada”, regizat de Cristi Puiu, se află pe poziţia a 11-a, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula ”Toni Erdmann” (Germania-Austria-România), de Maren Ade, al cărei producător român este Ada Solomon, a avut mare succes în rândul spectatorilor de la Festivalul de Film de la Cannes 2016 şi a fost lansată în România pe 21 octombrie.

Ea reprezintă propunerea Germaniei pentru o nominalizare la premiile Oscar. Filmul îi are în distribuţie pe Peter Simonischek şi Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cociaş.

”Toni Erdmann”, prezentat şi la Les Films de Cannes à Bucarest, în prezenţa regizoarei, spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în Bucureşti.

Pe următoarele locuri în topul 20 realizat de Sight & Sound se află peliculele ”Moonlight”, de Barry Jenkins, şi ”Elle”, de Paul Verhoeven. 

”Toni Erdman” este unul dintre cele trei filme regizate de femei, care au reuşit să se claseze între primele cinci poziţii ale clasamentului întocmit de revista Sight & Sound. Celelalte două sunt ”Certain Women”, de Kelly Reichardt, pe locul al patrulea, şi ”American Honey”, de Andrea Arnold, pe locul al cincilea.

Filmul ”I, Daniel Blake”, care i-a adus regizorului Ken Loach al doilea trofeu Palme d'Or la ediţia 2016 a Festivalului de la Cannes, ocupă locul al şaselea. 

”Manchester by the Sea”, desemnat cel mai bun film al anului 2016 de National Board of Review şi considerat un favorit cert la Oscarurile din 2017, se află pe poziţia a şaptea.

Pe locul al optulea se află pelicula ”Things to Come”, de Mia Hansen-Love, lungmetrajul ”Paterson”, de Jim Jarmush, ocupă poziţia a noua, iar ”La mort de Louis XIV”, de Albert Serra, se află pe locul al zecelea.

”Sieranevada”, cel mai recent lungmetraj regizat de cineastul român Cristi Puiu, ocupă locul al 11-lea, la egalitatea cu pelicula ”Personal Shopper”, semnată de Olivier Assayas. 

Lungmetrajul ”Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, este propunerea României pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Sight & Sound este o prestigioasă revistă cinematografică britanică, publicată de British Film Institute (BFI). Potrivit BFI, rezultatele sondajului din 2016 reprezintă ”o mică victorie a diversităţii”.

În 2015, pe primul loc în acest top anual s-a clasat filmul ”The Assassin”, regizat de cineastul taiwanez Hou Hsiao-Hsien.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.