Tom Hanks va publica prima sa carte, intitulată ”Uncommon Type: Some Stories”, o colecţie de 17 povestiri scurte inspirate din pasiunea lui pentru maşinile de scris, volumul urmând să apară în luna octombrie, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tom Kanks a început să lucreze la volum după ce a publicat o poveste în The New Yorker, în anul 2014. Povestea ”Alan Bean Plus Four”, despre o expediţie pe Lună a unui grup de patru prieteni, i-a atras atenţia lui Sonny Mehta, redactorul-şef al editurii Alfred A Knopf.

”Am fost impresionat atât de vocea sa remarcabilă, cât şi de autoritatea sa ca scriitor. Am sperat că lucrează la mai multe poveşti. Din fericire pentru cititori, se pare că a lucrat”, a spus el.

”Volumul include o poveste despre un imigrant care soseşte în New York după ce familia şi viaţa sa au fost distruse de războiul civil din ţara sa; o altă poveste prezintă un bărbat care devine cea mai nouă vedetă a televiziunii ESPN; o altă poveste este despre un miliardar excentric şi asistentul său executiv loial, aflaţi în căutarea a ceva «mai mult» în America, iar alta tratează viaţa plină de petreceri a unui actor”, a povestit Sonny Mehta.

Tom Hanks a început să scrie cartea în anul 2015 şi a povestit că timp de doi ani a lucrat la volum în hoteluri, în avion, acasă şi la birou.

”În cei doi ani în care am lucrat la poveşti am filmat în New York, Berlin, Budapesta şi Atlanta şi am scris în fiecare oraş. Am scris în hoteluri în timpul turneelor de presă. Am scris în vacanţă. Am scris în avioane, acasă şi la birou. Când am reuşit să îmi fac un orar şi să îl menţin, am scris între orele 09.00 şi 13.00”, a spus Tom Hanks.

Varianta britanică a volumului va fi publicată de Editura Heinemann simultan cu cea publicată de editura Alfred A. Knopf din Statele Unite ale Americii. Drepturile de publicare în limbi străine au fost vândute, până în prezent, în şapte ţări, inclusiv în Brazilia la China. Tom Hanks va nara şi un audiobook.

În 2014, Tom Hanks şi-a exprimat pasiunea pentru maşinile de scris prin lansarea unei aplicaţii, Hanx Writer, care reproduce pentru generaţia ”digitală” experienţa redactării unui text la o maşină de scris. Aplicaţia a devenit un bestseller pe magazinul iTunes.

Tom Hanks, născut pe 9 iulie 1956, este actor, regizor şi producător american de film, care a câştigat de două ori premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor principal”, cu rolurile interpretate în filmele ”Philadelphia” şi ”Forrest Gump”. Starul american a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru prestaţiile sale din filmele ”Vreau să fiu mare/ Big”, ”Salvaţi soldatul Ryan” şi ”Naufragiatul”. În palmaresul său se mai află patru Globuri de Aur şi un Urs de Argint, câştigat la Festivalul de Film de la Berlin în 1994, pentru ”Philadelphia”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.