Tom Hanks va fi cel care îi va înmâna actorului Alan Alda, nominalizat la Oscar pentru rolul secundar din „The Aviator” (2004) şi cunoscut pentru partitura din serialul „M*A*S*H”, premiul pentru întreaga carieră la gala premiilor Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi actori au fost colegi în filmul „Bridge of Spies” (2015) al lui Steven Spielberg. Alda a fost nominalizat de trei ori la premiile acordate de SAG, iar Hanks a câştigat două trofee până în prezent. 

Sindicatul Actorilor Americani a anunţat în luna octombrie că Alan Alda va fi premiatul special de anul acesta.

Alda, în vârstă de 82 de ani, care a anunţat în luna iulie 2018 că a fost diagnosticat cu Parkinson, se va alătura astfel unora ca Lily Tomlin, Carol Burnett, Debbie Reynolds, Dick Van Dyke, Mary Tyler Moore, Ernest Borgnine şi Betty White, recompensaţi în trecut cu acelaşi trofeu.

Cunoscut pentru interpretarea rolului doctorului Hawkeye Pierce în serialul „M*A*S*H”, lansat în anii 1970, el a şi scris şi regizat câteva episoade ale programului care s-a încheiat în 1983. 

Alda a jucat în filme precum „California Suite” (1978), de Herbert Ross, alături de Jane Fonda, „The Seduction of Joe Tynan” (1979), de Jerry Schatzberg, alături de Meryl Streep, „Manhattan Murder Mystery”(1993), de Woody Allen, cu Diane Keaton, „What Women Want” (2000), de Nancy Meyers, şi „Bridge of Spies” (2015), de Steven Spielberg, iar timp de mai mulţi ani a găzduit emisiunea „Scientific American Frontiers”.

Cea de-a 25-a gală SAG Awards va avea loc pe 27 ianuarie, la Los Angeles, şi va fi prezentată de Megan Mullally.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.