Orri Páll Dýrason, toboşarul grupului islandez avant-rock Sigur Rós, a părăsit trupa după ce a fost acuzat de viol, potrivit unui anunţ făcut de formaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost acuzat de artista americană Meagan Boyd, printr-un mesaj publicat pe Instagram, că a violat-o de două ori în 2013. Boyd a şters între timp mesajul, scrie BBC.

Trupa a anunţat într-un mesaj publicat pe Facebook că a acceptat demisia instrumentistului, pentru ca el să se poată ocupa de acuzaţiile „extrem de serioase”.

Tot pe Facebook, toboşarul s-a apărat, făcând apel la calm şi precizând că nu a fost deschis un proces. „Este doar cuvântul lui Meagan împotriva cuvântului meu, pe internet”.

„Nu pot lăsa ca aceste acuzaţii grave să afecteze trupa şi munca minunată care a fost făcută în ultimii ani”, a mai scris el.

Boyd susţine că incidentul a avut loc într-o noapte, pe când cei doi împărţeau acelaşi pat. În acea perioadă, trupa înregistra albumul „Kveikur” în Los Angeles.

Trupa Sigur Rós a fost înfiinţată în 1994, la Reykjavík, fiind alcătuită din Jón Þór Birgisson (voce şi chitară), Georg Hólm (bas) şi Orri Páll Dýrason (tobe). Grupul a lansat, începând cu 1997, şapte albume de studio, cel mai recent fiind „Kveikur” (2013).

Dýrason s-a alăturat grupului în 1999, după ce primul toboşar a părăsit trupa în urma înregistrării celui de-al doilea album.

În 2016, Sigur Rós a făcut parte din lineup-ul festivalului Electric Castle.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.