Cea mai bună idee de scurtmetraj va fi premiată cu suma de 5.000 de euro, la concursul The Pitch organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concursul, organizat de Shorts TV şi TIFF, este dedicat cineaştilor transilvăneni. Este pentru a doua oară când, la festival, este organizată această competiţie. Un juriu format din experţi internaţionali va analiza proiectele înscrise până pe 14 mai, ora 23.59. Aplicaţiile se pot trimite la adresa de e-mail pitch@shorts.tv.

Proiectele vor fi analizate până pe 19 mai, când ShortsTV va anunţa cei 10 candidaţi selectaţi, informează organizatorii.

Concursul va avea două runde: pe 2 iunie, cei 10 candidaţi vor avea la dispoziţie 1 minut pentru a-şi prezenta (în limba engleză) ideea de scurtmetraj, reprezentanţii TIFF şi ShortsTV luând în considerare şi proiectele deja realizate. Dintre ei, vor fi aleşi cei 5 finalişti, care vor fi invitaţi apoi să-şi prezinte ideile în faţa juriului format din experţi internaţionali, pe 4 iunie. 

Se pot înscrie doar cineaştii din regiune, eligibili fiind cei originari sau rezidenţi din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureş, Sălaj şi Sibiu. Pentru a fi admişi în concurs, candidaţii trebuie să fi regizat sau produs deja cel puţin un film scurt. De asemenea, bugetul proiectului depus trebuie să fie mai mic de 10.000 de euro, iar durata maximă a lui, de 40 de minute. 

Proiectul premiat, suma fiind folosită pentru producţia filmului, va fi distribuit ulterior pe canalul Shorts TV în întreaga lume. În cazul în care proiectul câştigător nu va fi realizat în decurs de un an, finanţarea va fi retrasă. 

The Pitch se află, de peste cinci ani, în programul multor festivaluri internaţionale de film, inclusiv al celui de la Cannes.

 

ShortsTV este canal global dedicat scurtmetrajelor. POstul are în portofoliu cea mai mare colecţie de filme scurte din lume - disponibile în formate TV, online şi în cinematografe. În România, Shorts TV este disponibil în reţelele Telekom România şi NextGen.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2017 (2 - 11 iunie) este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi de Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.