Filme de Lotte Reiniger şi Buster Keaton, pe muzică originală, şi un concert Public Service Broadcasting se numără printre evenimentele speciale care vor avea loc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), între 2 şi 11 iunie, la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 1 iunie, de la orele 12.00 şi 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, Christine Ott revine la TIFF cu cine-concertul ”Lotte, mon amour”, bazate pe filmele animate ale lui Lotte Reiniger (1899 - 1981), unul dintre pionerii animaţiei cu siluete. Christine Ott a compus muzica originală care să redea magia acestor poveşti. Artista franceză, care a cântat alături de Radiohead, Yann Tiersen şi Noir Désir, va fi acompaniată de Anne-Irène Kempf la alto şi percuţie.

Public Service Broadcasting
Public Service Broadcasting

Duo-ul multi-instrumental britanic Public Service Broadcasting, care a concertat anul trecut la Bucureşti, aduce la Cluj-Napoca un show vizual spectaculos. Vor rula imagini din arhivele SUA şi ale URSS, din perioada 1957 – 1972, din timpul cursei pentru cucerirea spaţiului. Conceptul a fost lansat odată cu albumul ”The Space Race” (2015). Concertul va avea loc pe 3 iunie, de la 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Una dintre capodoperele lui Buster Keaton, filmul mut ”The General” (1926), va fi însoţit la TIFF de muzica originală a trio-ul francez Diallèle, format în 2008, de Romain Bercé şi fraţii Sylvain şi Mathieu Lemaire (chitară, saxofon, baterie). ”The General/ Le Mécano du général” a fost inclus în topul celor mai bune 50 de filme din toate timpurile de revista Sight & Sound. Cine-concertul este programat pe 5 iunie, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Pe 6 iunie, Jozef van Wissem, muzician şi compozitor olandez stabilit în New York, colaborator frecvent al lui Jim Jarmusch, va interpreta melodiile compuse pentru coloana sonoră a filmului ”Only Lovers Left Alive”, care i-au adus Cannes Soundtrack Award 2016. Van Wissem a susţinut, la lăută, peste 800 de concerte solo în întreaga lume, a înregistrat şi cântat live cu Jarmusch, Tilda Swinton şi Zola Jesus.

Jozef van Wissem (Foto: Renaud Monfourny)
Jozef van Wissem (Foto: Renaud Monfourny)

Pe 8 iunie, folkistul britanic Charlie Cunningham va cânta la TIFF melodii de pe albumul de debut, ”Lines”, apărut anul acesta.

Detaliile despre spaţiile unde vor avea loc cele două concerte vor fi anunţate în curând pe tiff.ro. Biletele pentru aceste evenimente pot fi cumpărate în avans, de pe biletmaster.ro şi direct de pe aplicaţia TIFF 2017, disponibilă în App Store şi Google Store.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.