Thrillerul „Joker”, regizat de Todd Phillips, şi animaţia „Călătoria fantastică a Maronei”, de Anca Damian, se numără între filmele care vor rula, începând cu acest weekend, în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Joker”, cu Joaquin Phoenix şi Robert De Niro în distribuţie, a fost premiat cu cel mai important trofeu la Festivalul de la Veneţia de anul acesta - Leul de Aur. Lungmetrajul lui Todd Phillips este considerat unul dintre principalii competitori pentru nominalizările la Oscar 2020.

Interpretarea lui Joaquin Phoenix a fost unanim lăudată de critici, însă filmul se află în mijlocul unei controverse: violenţa văzută cu empatie.

Arthur Fleck este un bărbat singuratic, abuzat, cu probleme mintale, care, pe măsură ce societatea continuă să îl respingă, adoptă un personaj ale cărui acţiuni devin violente.

Juriul competiţiei Festivalului de la Veneţia a spus despre film că este „remarcabil”, cu o interpretare „magnifică”, „o reflecţie asupra antieroilor, unde duşmanul este sistemul”.

Filmul animat „Călătoria fantastică a Maronei”, de Anca Damian, spune povestea căţeluşei cu nasul în formă de inimă care are parte de numeroase aventuri într-o lume magică.

Animaţia este o producţie Belgia, Franţa, România, iar scenariul este semnat de Anghel Damian după o idee a Ancăi Damian. Ilustratorul belgian Brecht Evens este creatorul personajelor.

Lungmetrajul „Mo”, cu Dana Rogoz, Mădălina Craiu şi Răzvan Vasilescu în distribuţie, va rula, de asemenea, începând de vineri, în cinematografele româneşti. Regizat de Radu Dragomir, filmul le are în centru pe Mo şi prietena ei, prinse copiind de cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua şansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat.

Debutul regizoral al lui Radu Dragomir a fost selectat în competiţia Festivalului de la Sarajevo, iar în România a rulat în avanpremieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

O altă animaţie care intră în cinema este „Mosley: Povestea trolifanţilor”, regizată de Kirby Atkins şi Jun Huang. O specie de creaturi, cunoscute ca trolifanţi, se răzvrătesc faţă de viaţa lor supusă şi pornesc într-o călătorie pentru a găsi oraşul mitologic Uprights.

Al cincilea film care va rula de vineri pe marile ecrane româneşti este „Între chin şi amin”, de Toma Enache, cu Kira Hagi şi Constantin Cotimanis în distribuţie. Lungmetrajul spune povestea unui tânăr compozitor care este închis la Piteşti. Supravieţuieşte torturilor şi, după ce iese, compune o „Odă lui Dumnezeu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.