Thrillerul horror „Călugăriţa: Misterul de la mânăstire/ The Nun”, filmat integral în România, a debutat pe primul loc în box office-ul autohton de weekend, cu încasări de peste 1,8 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul regizat de Corin Hardy este şi singurul debut din top 10 al box office-ului românesc. El a fost vizionat de 91.233 de spectatori în ultimele trei zile ale săptămânii trecute, când a generat încasări de 1.811.798 de lei, potrivit cifrelor transmise de Cinemagia.

Filmul - cu actorul mexican Demián Bichir, nominalizat la Oscar pentru interpretarea din „A Better Life” (2011) şi cunoscut pentru rolul din „The Hateful Eight” (2015), Taissa Farmiga („American Horror Story"), Jonas Bloquet („Elle"), Charlotte Hope („Game of Thrones"), Ingrid Bisu („Toni Erdmann") şi Bonnie Aarons („The Conjuring 2") în distribuţie - a reprezentat un succes la nivel global, cu încasări totale de 133,1 milioane de dolari în primul weekend.

Filmul de aventuri „Alpha”, regizat de Albert Hughes, care a ocupat timp de două săptămâni primul loc în clasamentul românesc, a coborât acum un loc. În al treilea weekend de la premieră, el a generat încasări de 324.502 lei şi a fost vizionat de 14.217 spectatori.

Comedia de acţiune „Spionul care mi-a dat papucii/ The Spy Who Dumped Me", cu Mila Kunis, Justin Theroux şi Kate McKinnon în distribuţie, a urcat o poziţie, până pe trei, după ce, în al patrulea weekend de la premieră, a generat încasări de 188.370 de lei şi a fost vizionată de 8.679 de spectatori.

Lungmetrajul „MEG: Confruntare în adâncuri/ The Meg", cu Jason Statham în rol principal, a coborât un loc, până pe patru. În al cincilea weekend de la premieră, filmul a fost vizionat de 7.209 spectatori şi a generat încasări de 165.882 de lei.

Un loc în clasament a urcat şi „Misiune: Imposibilă. Declinul/ Mission: Impossible - Fallout", regizat de Christopher McQuarrie, cu Tom Cruise în rol principal. După al şaselea weekend, el s-a clasat pe locul al cincilea, cu încasări de 151.035 de lei şi 6.165 de spectatori.

Locurile al şaselea, al şaptelea şi al optulea din clasament sunt ocupate de animaţii. „Hotel Transilvania 3: Monştrii în Vacanţă/ Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation”, cea mai longevivă prezenţă în top 10 - nouă săptămâni -, a urcat un loc, până pe şase, cu încasări de 143.754 de lei şi 7.099 de spectatori. 

„Norm de la Polul Nord 2. Cheia oraşului/ Norm of the North 2: Keys to the Kingdom” a coborât două locuri în listă, până pe şapte, după ce în al doilea weekend de la premieră a generat încasări de 74.714 lei şi a fost vizionat de 4.362 de spectatori.

„Incredibilii 2/ Incredibles 2”, s-a menţinut pe opt. În al şaptelea weekend, filmul de animaţie a generat încasări de 73.001 de lei.

Locul al nouălea în box office-ul românesc de weekend a fost ocupat de filmul horror „Legenda lui Slender Man/ Slender Man”, de Sylvain White, care, în al doilea sfârşit de săptămână, a generat încasări de 72.080 de lei.

Animaţia „Haideţi, tineri titani, la film!/ Teen Titans Go! To the Movies" a coborât un loc în clasament, până pe zece. În al patrulea weekend, filmul a generat încasări de 64.320 de lei şi a fost vizionat de 3.584 de spectatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.