Directorul Festivalului de Film de la Cannes, Thierry Frémaux, şi José Luis Rebordinos, directorul Festivalului de la San Sebastian, au fost numiţi membri onorifici ai Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Argentina, într-o ceremonie care a fost condusă de noul preşedinte al instituţiei, Bernardo Zupnik, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Academia de Film argentiniană l-a omagiat pe Rebordinos "pentru că a oferit privilegii cinematografiei din regiunea noastră de când deţine conducerea Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian şi pentru constanta căutare de noi proiecte şi talente ce reafirmă prezenţa cinema-ului nostru în străinătate", a spus Bernardo Zupnik. 

Ambii, Frémaux şi Rebordinos au făcut multe pentru cienmatografia argentiniană prin simplul fapt că i-au recunoscut valoarea şi bogăţia artistică. 

Academia de Film din Argentina este compusă din peste 300 de artişti, tehnicieni şi profesionişti ai cinematografiei. 

Această onoare confirmă legătura solidă a Festivalului cu cinematografia latinoamericană în general şi cu cea argentiniană în particular. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.