Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, a afirmat joi că nu va mai exista un al doilea an fără unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei cinematografice, noile date ale manifestării fiind 6-17 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O să ne fie cald în smokingurile noastre", a glumit Thierry Frémaux la BFM TV.

"Odată cu campania de vaccinare, ni s-a părut rezonabil să ne gândim la începutul verii, evident în acord cu autorităţile, astfel încât festivalul să poată fi posibil", a indicat Thierry Fremaux.

"Dacă sălile nu sunt deschise, nu va fi festival. Şi dacă situaţia se va degrada considerabil, în acel moment ne repliem şi amânăm pentru toamnă", dar "nu va exista un al doilea an fără festival", a declarat el pentru Le Figaro. 

Organizatorii festivalului au anunţat miercuri noi date ale evenimentului, care avea loc în mod tradiţional în luna mai. 

Pentru Thierry Frémaux nu este vorba despre o "amânare", ci de "datele din 2021". 

Dacă mai părea posibil la finalul anului trecut, cu perspectiva vaccinului, "odată cu trecerea timpului, am zis să fim totuşi prudenţi". El speră, "fără a face prezumţii", să organizeze un festival "normal sau aproape normal". 

Cineastul american Spike Lee, care trebuia să fie preşedintele juriului anul trecut, este încă aşteptat. "Vom vorbi din nou cu el", a asigurat Frémaux, care a contactat şi cineaşti americani, asiatici, africani, australieni, care vor fi în Franţa odată reluate călătoriile. "Ne-au asigurat că vor fi aici". 

"Ştim că la nivel planetar, situaţia nu este prea frumaosă, dar am vrut să anticipăm viitorul şi să ne oferim o perspectivă şi să dăm o perspectivă nu doar lumii cinematografiei, ci şi spectatorilor". 

"Începând de anul trecut, am făcut totul pentru ca festivalul să poată exista", a mai spus Thierry Frémaux.

Anulat din cauza crizei sanitare, festivalul şi-a prezentat o parte din selecţie în festivalurile de la Deauville, în septembrie, şi la festivalul Lumière din Lyon în octombrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.