Al nouălea album al grupului britanic The Beatles, cunoscut drept „The White Album”, va fi reedidat în variantă deluxe pentru a marca a 50-a aniversare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colecţia „prezentată în pachete generoase” va fi lansată pe 9 noiembrie. Cele 30 de piese incluse pe albumul original au fost editate de producătorul Giles Martin, fiul producătorului iniţial al discului, George Martin, şi de inginerul de sunet Sam Okell. 

Lor le-au fost adăugate 27 de înregistrări demo şi fragmente din 50 de sesiuni de înregistrare, multe dintre ele fiind necunoscute publicului.

Este pentru prima dată când acest album a fost remixat şi prezentat cu înregistrări adiţionale.

Între titlurile noi se numără „Not Guilty” şi „What’s the New Mary Jane?”, dar şi versiuni timpurii ale unor piese ca „Child of Nature” a lui John Lennon, lansată mai târziu ca „Jealous Guy”, „Junk” a lui Paul McCartney şi „Sour Milk Sea” a lui George Harrison.

Această relansare vine după ce, anul trecut, a apărut o versiune remasterizată a albumului „Sgt. Pepper”.

Copiile iniţiale ale „The White Album” erau numerotate, iar acelaşi lucru va fi făcut pentru pachetele super-deluxe. Ele cuprind 6 CD-uri, un Blu-ray şi o carte cu 164 de pagini cu portrete, postere şi versuri ale pieselor, dar şi cu introduceri semnate de Paul McCartney şi Giles Martin.

„The White Album” a fost primul album The Beatles lansat de propria casă de discuri a grupului, Apple Records. El a fost înregistrat atât stereo, cât şi mono, variante în care a fost lansat în Marea Britanie, dublul-album a fost un succes imediat, ocupând primul loc în topul britanic al albumelor şi menţinându-şi poziţia timp de 8 săptămâni. El a petrecut în total 22 de săptămâni în clasament. 

Albumul a debutat pe primul loc şi în topul american, unde s-a menţinut timp de 9 săptămâni, iar în total a petrecut 65 de săptămâni.

„The White Album” a primit 19 discuri de platină, certificate de RIAA, iar în 2000 a fost inclus în Grammy Hall of Fame a Recording Academy.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.