„The Rider”, al doilea lungmetraj semnat de Chloe Zhao, a fost marele câştigător al galei Gotham Independent Film Awards, care a avut loc luni seară la New York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul „The Rider”, premiat pentru „cel mai bun lungmetraj”, spune chinul unui tânăr cowboy după ce este rănit la cap şi nu mai poate concura în circuitul de rodeo.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate „The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, „First Reformed”, de Paul Schrader, „If Beale Street Could Talk”, de Barry Jenkins, şi „Madeline’s Madeline”, de Josephine Decker.

Cel mai bun scenariu a fost desemnat cel al filmului „First Reformed”, de Paul Schrader, iar Ethan Hawke, protagonistul peliculei, a fost premiat pentru interpretare.

La două categorii a câştigat şi „Eight Grade”: Elsie Fisher a fost desemnată actor-revelaţie, iar Bo Burnham a fost premiat pentru regie.

Toni Collette a fost recompensată pentru interpretarea din „Hereditary”, iar „Killing Eve” (BBC America), desemnat cel mai bun serial.

Deşi a primit multe nominalizări, filmul „The Favourite” al lui Yorgos Lanthimos nu a primit niciun trofeu. Cele trei actriţe principale, Olivia Colman, Emma Stone şi Rachel Weisz au primit premiul special al juriului.

„Won’t You Be My Neighbor?”, documentar de Morgan Neville, despre omul de televiziune Fred Rogers, a fost preferatul publicului.

Cel mai bun documentar a fost desemnat „Hale County This Morning, This Evening”, de RaMell Ross,

Actorii Willem Dafoe şi Rachel Weisz, regizorul Paul Greengrass şi fondatorul RadicalMedia, Jon Kamen, au primit trofee onorifice la gala Gotham Independent Film Awards.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.