„The Other Side of the Wind”, ultimul lungmetraj al lui Orson Welles, care va avea premiera la Festivalul de Film de la Veneţia, va fi lansat de Netflix pe 2 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trailerul filmului care a fost subiectul unei controverse la Festivalul de la Cannes de anul acesta a fost lansat miercuri.

„The Other Side of the Wind” a fost filmat de Orson Welles (1915 - 1985) între 1970 şi 1976. În timpul procesului de montaj, din cauza problemelor financiare şi legale, Welles l-a lăsat neterminat. Editorul Bob Murawski („The Hurt Locker”) şi producătorii Frank Marshall (manager de producţie al lui Welles) şi Filip Jan Rymsza („Dustclouds”) au făcut parte din echipa care a asamblat filmările cineastului american. Compozitorul Michael LeGrand („Yentl”) a realizat o nouă coloană sonoră.

În centrul poveştii se află J.J. ”Jake” Hannaford (jucat de John Huston), care încearcă să revină în lumea de la Hollywood, după o perioadă petrecută în Europa. „The Other Side of The Wind” satirizează aşa-numitul „New Hollywood” şi sistemul de modă veche al studiourilor, în timp ce Hannaford încearcă să finalizeze un film.

Regizorul Peter Bogdanovich („The Last Picture Show”), actriţa Susan Strasberg şi partenera lui Welles de la acea vreme Oja Kodar fac parte, de asemenea, din distribuţie.

La Veneţia, filmul va avea premiera mondială în afara competiţiei şi va fi prezentat împreună cu „They'll Love Me When I'm Dead”, documentar semnat de Morgan Neville („Won't You Be My Neighbor?”), care dezvăluie modul în care a fost realizat lungmetrajul.

Cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia a debutat miercuri şi se va încheia pe 8 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.