Cântăreţele Irina Sârbu şi Nadia Trohin, împreună cu Big Band-ul Radio România, vor susţine joi seară un concert jazz la Sala Radio, sub bagheta compozitorului Ionel Tudor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Irina Sârbu, cunoscută pentru improvizaţiile sale ce se bazează pe mulţi ani de studiu dedicat muzicii clasice şi jazzului şi pe o pasiune pentru folclorul românesc, interpretează de la jazzul standard la etno-jazz şi, mai recent, la partituri instrumentale redate vocal.

Născută la Chişinău, Nadia Trohin a studiat la Universitatea de Muzică Bucureşti şi a fost solista trupei Millenium şi membră a grupului vocal Jazzapella. Este cunoscută de public şi sub numele de „Fata sihastră”, după succesul melodiei cu acelaşi nume, pe care a interpretat-o ca solistă a Millenium.

A avut multe colaborări cu nume importante ale jazzului din ţară şi din străinătate, alături de participări la festivaluri de profil. Colaborarea sa cu pianistul Mircea Tiberian a început în 2011, când cei doi au înregistrat albumul „La margine de Bucureşti”.

Concertul „The Ladies Sing Jazz” va începe la ora 19:00 şi va fi transmis în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi online, pe site-urile radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro şi pe paginile de Facebook ale RRM şi Orchestrele şi Corurile Radio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.