„The Irishman” al lui Martin Scorsese, cu Robert De Niro, Al Pacino şi Joe Pesci în distribuţie, va fi lansat la cea de-a 57-a ediţie a New York Film Festival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia Netflix va deschide festivalul, pe 27 septembrie.

Cu un buget de peste 140 de milioane de dolari, filmul reprezintă a noua colaborare a lui De Niro cu Scorsese şi prima a lui Pacino cu cineastul american. 

Din distribuţie mai fac parte Harvey Keitel, Bobby Cannavale, Anna Paquin şi Ray Romano.

„The Irishman” este o saga epică despre crima organizată din America de după cel de-al Doilea Război Mondial, expusă prin ochii veteranului de război Frank Sheeran, escroc şi asasin plătit care a lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute personaje ale secolului XX.

O poveste care se întinde pe parcursul a câteva decenii, filmul urmăreşte unul dintre cele mai mari mistere nerezolvate din istoria americană - dispariţia legendarului preşedinte de sindicat Jimmy Hoffa - şi prezintă o călătorie extraordinară prin coridoarele ascunse ale crimei organizate: modul de funcţionare, rivalităţile şi legăturile cu politica.

Pacino este Jimmy Hoffa, iar De Niro interpretează rolul Frank Sheeran, lider de sindicat.

Netflix a lansat luni primele imagini din filmul bazat pe cartea „I Heard You Paint Houses” a lui Charles Brandt.

„«The Irishman» reprezintă atât de multe lucruri: bogat, amuzant, tulburător, distractiv şi, ca toate filmele mari, absolut singular”, a transmis Kent Jones, directorul festivalului, într-un comunicat citat de Variety. 

La rândul lui, Scorsese a spus: „Admir foarte mult selecţiile curajoase şi vizionare pe care festivalul le-a prezentat publicului an după an. Festivalul este hotărâtor în ceea ce priveşte cinematografia mondială. Sunt recunoscător să am ocazia de a-mi lansa noul film la New York, împreună cu minunata echipă”.

De Niro şi Pesci au lucrat cel mai recent cu Scorsese pentru „Casino” (1995), iar Keitel, pentru „The Last Temptation of Christ” (1987).

New York Film Festival va avea loc între 27 septembrie şi 13 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.