Personajele cu cele mai mari şanse de a ”muri” în episodul final al celui de-al şaselea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, ce va fi difuzat în Statele Unite duminică seară, sunt prezentate într-un articol publicat pe site-ul revistei americane The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu câteva zile înainte de încheierea celui de-al şaselea sezon din ”Game of Thrones”, Miguel Sapochnik, regizorul ultimelor două episoade din acest sezon, a acordat un interviu, în care i-a avertizat pe fanii acestui show TV, spunând: ”Oamenii mor”. 

Acesta este un principiu general valabil, însă, ţinând cont de predilecţia producătorilor serialului ”Urzeala tronurilor” de a ucide multe dintre personajele populare ale show-ului, dar şi de evenimentele turbulente relatate în sezonul actual, se pare că ”promisiunea” lui Miguel Sapochnik are o importanţă mai mare ca niciodată. 

Mai multe personaje centrale ale serialului se află în situaţii periculoase sau aproape periculoase, iar unele dintre ele ar putea să fie ”ucise”. 

Anticipând episodul final al celui de-al şaselea sezon, jurnaliştii de la The Hollywood Reporter au alcătuit un top al predicţiilor în privinţa personajelor din ”Game of Thrones” care vor muri în acest episod. 

Dincolo de Zid: Benjen Stark (Joseph Mawle)

Bran Stark şi Meera Reed au fost salvaţi cu câteva episoade în urmă de ”Unchiul Benjen”, care a reapărut pentru prima dată în serial după dispariţia lui din primul sezon. Ar putea fi însă o apariţie de scurtă durată. Întrucât cei trei sunt urmăriţi de White Walkers, şansele lor împotriva armatei de ”morţi-vii” sunt destul de mici. Cele mai mari şanse de a muri le are Benjen şi, odată cu el va dispărea pentru totdeauna generaţia în vârstă a familiei Stark. 

La Castle Black: toată lumea

Este oare acesta un răspuns acceptabil? Nu chiar. De fapt, ar fi posibil ca mulţi să moară la Zid sau unii să supravieţuiască totuşi acestui sezon, pentru a muri probabil în sezonul următor. Totul depinde de armata de White Walkers şi dacă aceştia vor reuşi să treacă de Zid şi să pătrundă în Westeros până la finalul acestui sezon. Rondul de Noapte va supravieţui cel mai probabil peste acest episod, însă, începând din noul sezon, va avea ca vecini foarte mulţi ”morţi-vii”. 

În Nord: Melisandre (Carice van Houten)

După strălucitul ”Battle of the Bastards” (precedentul episod, al nouălea, din sezonul 6), Nordul a contribuit din plin la creşterea numărului de cadavre. E posibil ca acest lucru să continue, deoarece mulţi dintre soldaţii răniţi în acea bătălie vor muri. Nu este nici imposibil ca aceia care au susţinut casa Bolton să încerce să răzbune moartea membrilor acesteia - precum Robett Glover, de exemplu. Şi, apoi, desigur, mai există şi Ghost. A fost un an deosebit de dificil pentru lupii uriaşi ai copiilor familiei Stark, nu-i aşa? Însă cele mai mari motive de îngrijorare le prezintă Melisandre, preoteasa roşie din Asshai, după ce Ser Davos i-a aflat secretul şi a înţeles rolul pe care Melisandre l-a jucat în arderea pe rug a tinerei Shireen Baratheon. Probabil că nici Jon Snow nu va reacţiona prea bine aflând aceste lucruri. Episodul ar putea să se încheie cu o scenă în care el ar putea să o ucidă pe femeia care l-a readus la viaţă. 

În Riverlands: Walder Frey (David Bradley)

O ”Nuntă roşie” (titlul unui celebru episod dintr-un sezon precedent) cu repetiţie? Mulţi dintre fanii serialului cred acest lucru, deoarece casa Frey a apărut destul de mult în episoadele recente. Cei mai mulţi dintre aceia care au fost implicaţi în asasinarea lui Robb Stark şi în distrugerea armatei sale sunt deja morţi, cu excepţia lui Walder Frey. A sosit timpul ca numele lui să fie adăugat pe lista morţilor - sau să fie trecut pe lista persoanelor pe care Arya vrea să se răzbune. ”Urzeala tronurilor” nu oferă însă întotdeauna ceea ce fanii îşi doresc, însă Walder Frey are totuşi o vârstă înaintată şi ar putea să moară.

În King's Landing: Toată lumea

Din nou, este oare acesta un răspuns acceptabil? Dacă telespectatorii gândesc contrariul, atunci ar trebui să îşi aducă aminte următoarea frază: ”toată lumea, cu excepţia oamenilor suficient de norocoşi să evadeze din oraş, pentru a scăpa de moartea cauzată de «focul verde»”. Multe elemente prezentate în episoadele recente dau impresia că lucrurile se mişcă în direcţia unei explozii uriaşe de ”foc verde”, iar cea care ar putea să o organizeze este Cersei Lannister. Focul verde ar putea fi văzut în episodul final al celui de-al şaselea sezon şi el ar putea să ardă pe mulţi membri de vază ai oraşul, din familia regală şi până la secta religioasă care a pus stăpânire pe oraş, alături de mii de oameni de rând. Cele mai mari şanse de a muri le au Înaltul Septon, Lancel Lannister şi regele Tommen. 

Pe Insula de Fier: Euron Greyjoy (Pilou Asbæk)

Indiferent dacă se va întâmpla pe mare sau în Golful Sclavilor, cronometrul se apropie de sfârşit pentru actualul rege al Insulei de Fier. El navighează spre Meereen, cu privirea aţintită spre ”Regina dragonilor”, însă nu a apucat să afle despre actuala alianţă încheiată deja de aceasta cu Yara şi Theon. Pare un pariu destul de bun să crezi că Euron Greyjoy va deveni următoarea masă a dragonului Drogon, înainte ca episodul final să se încheie. 

În Meereen: Nimeni 

Cel puţin, acolo nu vor muri personaje principale. Tyrion Lannister e un personaj care pare capabil să reziste până la sfârşitul serialului. Nu există niciun motiv pentru a presupune că Missandei şi Grey Worm se află în vreun pericol iminent, cel puţin nu după cea mai recentă realizare a reginei Daenerys. Iar această regină, supranumită şi ”Mama dragonilor”, are la rândul ei puţine motive să se teamă pentru propria-i siguranţă. Momentul culminant din acest oraş din Golful Sclavilor nu va include nicio moarte importantă, ci mai degrabă o plecare importantă: Daenerys Stormborn pleacă în sfârşit din Essos şi se îndreaptă spre Westeros. 

Al şaselea sezon al serialului ”Game of Thrones” a avut premiera pe postul de televiziune HBO pe 24 aprilie.

”Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucearască Tronul de Fier din regatul Westeros.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. ”Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

La rândul lor, cărţile din seria ”Cântec de gheaţă şi foc” s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.