Lungmetrajul „The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, a fost marele câştigător al galei British Independent Film Awards, cu zece trofee, inclusiv pentru regie şi cea mai bună peliculă britanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„The Favourite” s-a impus la categoriile „cel mai bun film independent britanic”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun scenariu” (Deborah Davis şi Tony McNamara), „cea mai bună actriţă” (Olivia Colman), „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Rachel Weisz), „cea mai bună imagine” (Robbie Ryan), „cel mai bun casting” (Dixie Chassay), „cele mai bune costume” (Sandy Powell), „cel mai bun machiaj/ coafură” (Nadia Stacey) şi „cea mai bună scenografie” (Fiona Crombie).

Colman, care interpretază în film rolul reginei Anne, a câştigat acum cel de-al patrulea trofeu BIFA din carieră, menţinându-şi recordul - a câştigat de fiecare dată când a fost nominalizată.

Joe Cole a fost desemnat „cel mai bun actor” pentru rolul unui boxer din „A Prayer before Dawn”. 

„American Animals”, „You Were Never Really Here” şi „Ray and Liz” au primit câte două premii, iar „Roma” al lui Alfonso Cuaron a fost desemnat „cel mai bun film internaţional”.

Bart Leyton a fost premiat pentru debutul în scenariu, cu „American Animals”, film premiat şi pentru montaj (Nick Fenton, Julian Hart, Chris Gill).

Richard Billingham a primit trofeul pentru debut în regie, pentru „Ray & Liz”, iar Jacqui Davies a fost desemnat producător-revelaţie, pentru acelaşi film.

La categoriile „cea mai bună muzică” şi „cel mai bun sunet” s-a impus „You Were Never Really Here”, de Lynne Ramsay.

Cel mai bun actor în rol secundar a fost ales Alessandro Nivola, pentru „Disobedience”, iar cel mai promiţător actor britanic - Jessie Buckley, pentru „Beast”.

Judi Dench şi Felicity Jones au primit trofee onorifice la cea de-a 21-a gală BIFA care a avut loc duminică la Londra. Un premiu special al juriului a fost acordat regizorului Horace Ové, pentru susţinerea noii generaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.