Sute de elefanţi, gnu şi zebre au murit în Kenya în mijlocul celei mai lungi secete din ultimele decenii, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Serviciul pentru protecţia vieţii sălbatice din Kenya, cercetăşii comunitari şi echipele de cercetare au găsit morţi 205 elefanţi, 512 gnu, 381 zebre comune, 51 bivoli, 49 zebre Grevy şi 12 girafe în ultimele nouă luni”, potrivit unui raport publicat vineri,a declarat Ministerul Turismului din ţară.

"Seceta a avut un impact negativ asupra populaţiilor de ierbivore şi în special asupra celor de gnu şi zebră".

Seceta prelungită din estul Africii de-a lungul ultimelor patru sezoane ploioase consecutive a afectat aproximativ 18 milioane de oameni de penuria de alimente în Somalia, Etiopia şi Kenya, potrivit rapoartelor Programului Alimentar Mondial.

Organizaţia Meteorologică Mondială a ONU a declarat că această secetă este cea mai lungă din regiune din ultimele patru decenii.

În Kenya, sezoanele consecutive de precipitaţii sub medie au făcut ca albiile râurilor să sece şi au distrus pajiştile din rezervaţiile de vânat, potrivit ministerului Turismului.

"Ecosistemele cel mai grav afectate găzduiesc unele dintre cele mai vizitate parcuri naţionale, rezervaţii şi conservaţii din Kenya, inclusiv zonele Amboseli, Tsavo şi Laikipia-Samburu”, se arată în raportul său.

Într-un interviu acordat BBC în iulie, Najib Balal, fost secretar de cabinet pentru fauna sălbatică şi turism, a spus că schimbările climatice ucid acum de 20 de ori mai mulţi elefanţi decât braconajul.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.