Nucleul dur al ”superfanilor” reprezintă fundamentul industriei festivalurilor din Marea Britanie, contribuind decisiv la supravieţuirea acestora, întrucât participă la patru sau mai multe astfel de evenimente în fiecare an, potrivit unui studiu recent, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Superfanii” cheltuiesc în medie 581 de lire sterline în fiecare an pe festivaluri muzicale, optând adeseori pentru bilete VIP şi extraopţiuni în zonele de camping.

În majoritate bărbaţi, ”superfanii” sunt, de asemenea, sunt mai dispuşi în comparaţie cu restul consumatorilor britanici să cumpere muzică, atât pe CD, cât şi sub forma descărcărilor online.

Studiul a fost realizat cu ajutorul unui sondaj pe 504 cetăţeni britanici, care au participat cel puţin la un festival muzical în ultimul an.

Potrivit site-ului specializat în vânzarea de bilete Eventbrite, care a comandat sondajul, aceşti ”superfani” stimulează ”dezvoltarea pieţei festivalurilor muzicale”, recomandând adeseori prietenilor lor anumite albume, single-uri, formaţii şi festivaluri.

Ei reprezintă aproximativ 28% din totalul publicului participant la festivaluri şi mai mult de jumătate dintre ei (54%) spun că ar fi dispuşi să asiste la un festival şi singuri, fără să fie însoţiţi.

În medie, ”superfanii” britanici cheltuiesc cu 45 de lire sterline mai mult decât un fan obişnuit. 

Cu toate acestea, ”loialitatea” lor nu este garantată: 46% dintre ei spun că festivalurile muzicale britanice au devenit în ultimii ani ”prea corporatiste”.

În Marea Britanie sunt organizate peste 100 de festivaluri muzicale în fiecare an. Printre acestea se află evenimente de amploare, precum Glastonbury şi T In The Park, dar şi unele mai mici, precum Cambridge Jazz Festival şi Big Feastival - un festival culinar organizat de Jamie Oliver.

În total, 3,7 milioane de persoane participă în fiecare an la aceste festivaluri, care generează peste 39.000 de locuri de muncă, potrivit Music UK. 

Totuşi, profiturile mici obţinute, pe o piaţă de profil extrem de aglomerată. au făcut ca unele dintre festivalurile britanice să întâmpine mari dificultăţi. În urma verii foarte ploioase din 2012, 57 de festivaluri au fost anulate.

Deşi rata de anulare a scăzut considerabil de atunci, mai multe evenimente - inclusiv Festivalul Temples din Bristol, Down To The Woods din Sedgefiled şi Field Day din Tunbridge Wells - au fost anulate în acest an. 

Un festival celebru, Sonisphere, nu a reuşit să revină în acest an, după pauza planificată din 2015.

Noul sondaj oferă totuşi o rază de speranţă organizatorilor, deoarece 88% din totalul respondenţilor au spus că intenţionează să participe din nou anul viitor la cel puţin un festival, iar jumătate dintre ei au afirmat că vor merge la mai multe festivaluri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.