Superman este cel mai puternic dintre supereroi, potrivit unui studiu realizat de curând de studenţii de la Universitatea Leicester din Marea Britanie, care au comparat puterile speciale ale unora dintre cele mai îndrăgite personaje din universul benzilor desenate, informează 20minutes.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestui studiu, realizat pe durata a şapte ani, Superman are capacitatea de a ieşi învingător în eventualitatea unor confruntări directe cu alţi 12 supereroi. Studiul studenţilor britanici reprezintă o meta-analiză ce a ţinut cont de datele furnizate de alte cercetări ştiinţifice publicate în ultimii ani şi care au vizat acelaşi subiect. 

Astfel, autorii studiului au ajuns la concluzia că Superman, graţie vederii sale speciale, bazată de senzori termici, dar şi musculaturii sale impresionante, este mai puternic decât Batman, Thor, Black Bolt şi alte personaje celebre desprinse din universul filmelor şi benzilor animate.

În realizarea clasamentului, studenţii britanici au ţinut cont de puterile speciale şi de punctele slabe ale unui număr de 12 supereroi şi au alcătuit un cod de reguli asemănător regulamentului jocului ”piatră-foarfecă-hârtie”. 

Astfel, fulgerele şi vederea termică sunt mai puternice faţă de ghearele din oţel, metamorfoza e mai avantajoasă decât exoscheletul protector, iar energia cinetică a mantiei este mai importantă decât viteza de deplasare. 

În clasamentul final, Superman a fost urmat de Mystique şi Wolverine, două personaje din universul francizei X-Men, interpretate pe marele ecran de actorii Jennifer Lawrence şi Hugh Jackman. 

Pe locul al patrulea s-a clasat Thor - jucat în filmele ”Răzbunătorii/ The Avengers” de Chris Hemsworth -, al cărui faimos ciocan ar degaja, potrivit cercetătorilor britanici, o energie egală ”cu aceea emisă de un scooter de 100 de kilograme care se deplasează cu o viteză de 80 de kilometri / oră”. 

Marele perdant al acestui studiu ar fi Batman, care nu deţine nicio superputere. Mai mult decât atât, studiul a ”dovedit” că renumitul ”cavaler negru” nu ar putea, probabil, să supravieţuiască celebrelor sale aterizări realizate în costumul personajului, din cauza vitezei prea mari.

Eroul care ar deţine puterea ”cea mai distructivă” este Black Bolt. Studenţii britanici au analizat puterea vocii sale, care emite ”rafale sonice” foarte puternice. Potrivit autorilor cercetării, o creştere cu un singur decibel a strigătului emis de Black Bolt ar duce la distrugerea clădirilor pe o suprafaţă de câteva miliarde de ori mai mare decât aceea a oraşului New York. 

În ceea ce îl priveşte pe The Flash, capabil să se deplaseze cu viteza de 634 de kilometri pe secundă, acest personaj ar trebui să îşi fi ars de multă devreme tălpile pantofilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.